Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κυδωνίας Δαμασκηνός: Ευλογία να ξεκινάει κανείς το νέο έτος με Θεία Λειτουργία

Κυδωνίας Δαμασκηνός: Ευλογία να ξεκινάει κανείς το νέο έτος με Θεία Λειτουργία

Κυδωνίας Δαμασκηνός: Ευλογία να ξεκινάει κανείς το νέο έτος με Θεία Λειτουργία
Κυδωνίας Δαμασκηνός: Ευλογία να ξεκινάει κανείς το νέο έτος με Θεία Λειτουργία
https://www.flickr.com/photos/148519399@N08/31613932557/in/album-72157703760719051/

Κυδωνίας Δαμασκηνός: Ευλογία να ξεκινάει κανείς το νέο έτος με Θεία Λειτουργία

Με κάθε λαμπρότητα και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Πηγή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού συλλειτουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ιερεμίου Χλιαρά, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ευμενίου Ρενιέρη, του Ιερομονάχου Νικηφόρου Εικοσιδέκα και του Διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη, ενώ έλαβαν μέρος και Πατέρες της Μονής.

Είναι πολύ μεγάλη ευλογία να ξεκινάει κανείς το νέο έτος με την Θεία Λειτουργία τόνισε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός, αλλά ακόμη περισσότερο με την Θεία Κοινωνία, να έχει τον Χριστό στη ζωή του. Επίσης πολύ μεγάλη ευλογία είναι ο άνθρωπος ο οποίος κοιτάζει τον ουρανό και πορεύεται προς την αιωνιότητα να ακολουθήσει αυτά τα οποία διδάσκουν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, και οι οποίοι τα άφησαν ως παρακαταθήκη στους προγόνους μας και και εμείς τα κρατούμε στην πορεία της δικής μας ζωής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον επί πολλά έτη ευεργέτη της Μητροπόλεως μακαριστό Γεώργιο Παπαδάκη του οποίου νωρίτερα τελέστηκε και το τριήμερο μνημόσυνο του, τον αθόρυβο και ταπεινό άνθρωπο, τον φιλάνθρωπο και ευγενικό, τον αυτοδημιούργητο που ξεκίνησε με δυσκολίες, και δεν επέτρεψε να ζήσουν άλλοι άνθρωποι με δυσκολίες βοηθώντας με κάθε τρόπο.

Τέλος ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο η νέα χρονιά να είναι ένας σταθμός στη ζωή του κάθε ανθρώπου, ένας σταθμός ο οποίος θα του δώσει την δυνατότητα να ξεπεράσει τις δυσκολίες, τις ανησυχίες, τις αγωνίες του, τα λάθη, τις ανασφάλειες του και να φτάσει σε ένα καλύτερο επίπεδο όπως ακριβώς είναι και ο προορισμός μας.

Στη συνέχεια τελέσθηκε Αγιασμός στο νέο Ηγουμενείο της Μονής προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού και η ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κυδωνίας Δαμασκηνός: Ευλογία να ξεκινάει κανείς το νέο έτος με Θεία Λειτουργία»:

Εορτή Αγίου Βασιλείου και Πρωτοχρονιά στη Χαλκίδα
Η Περιτομή του Κυρίου στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Δοξολογία για το νέο έτος στη Βέροια (ΦΩΤΟ)
Πρώτη του νέου έτους στην Μητρόπολη Άρτης

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις