Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή του Αποστόλου Φιλίππου στην Άνδρο

Εορτή του Αποστόλου Φιλίππου στην Άνδρο

Εορτή του Αποστόλου Φιλίππου στην Άνδρο

Εορτή του Αποστόλου Φιλίππου στην Άνδρο

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου Μπατσίου, που έλαμπε υπό το φως του ηλίου, μετά τη χθεσινή νεροποντή, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδόκιμου, και Εφημερίων της περιοχής, με την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού και κ. Φιλίππου Φόρτωμα, του Επάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρη, του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη και Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου και αγήματος Ναυτών, των Διευθυντών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, μελών Φιλαρμονικής, του Διευθυντή, των Εκπαιδευτικών και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μπατσίου και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για τη σημασία της Αποστολικής διακονίας και για την κλήση που στέλνει ο Θεός στον συχνά ανύποπτο άνθρωπο, στην ελεύθερη βούληση του οποίου, βέβαια, εναπόκειται να την αποδεχθεί ή να την απορρίψει.

Ευχαρίστησε δε για την παρουσία τους όλους τους παρισταμένους και ιδιαίτερα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, προς τους οποίους υπενθύμισε το λόγο του Χρυσοστόμου, ότι σ’ αυτήν την ηλικία η ψυχή των παιδιών είναι εύπλαστη σαν κερί, τονίζοντας το χρέος όλων για τη σωστή διαπαιδαγώγησή τους. Επακολούθησε λιτανεία της Εικόνος του Αγίου Φιλίππου και δέηση στην παραλία του Μπατσίου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή του Αποστόλου Φιλίππου στην Άνδρο»:

Αγρυπνία Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη στη Νέα Ιωνία Βόλου
Η Καστοριά θα εορτάσει τους τοπικούς της Αγίους
Ιερό Ευχέλαιο στην Αλσούπολη Νέας Ιωνίας
Ονομαστήρια Μητροπολίτου Σύμης Χρυσοστόμου
Αγρυπνία Αποστόλου Ματθαίου στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο