Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αρχιεπισκοπικού Παρεκκλησίου Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου

Εορτή Αρχιεπισκοπικού Παρεκκλησίου Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου

Εορτή Αρχιεπισκοπικού Παρεκκλησίου Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου

Εορτή Αρχιεπισκοπικού Παρεκκλησίου Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου

Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου τελέστηκε με την δέουσα ευλάβεια και σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιτάσσουν οι ιδιαίτερες συνθήκες των ημερών μας, η ιερά πανήγυρη του ομώνυμου αρχιεπισκοπικού παρεκκλησίου το οποίο ευρίσκεται εντός του αύλειου χώρου των γραφείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (οδός Αγίας Φιλοθέης).

Πρόκειται για τον ιστορικό ναό του Αγίου Ανδρέου ο οποίος σε παλαιότερή του μορφή αποτελούσε το καθολικό του μοναστηριού της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, που βρισκόταν στο σημείο όπου σήμερα στεγάζονται τα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκεί η Αγία εκτός από τον αξιομνημόνευτο λατρευτικό της ζήλο επέδειξε πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο καλλιεργώντας, μορφώνοντας και προστατεύοντας πλήθος ανθρώπων.

Τον εσπερινό της πανηγύρεως του Αγίου Ανδρέα τέλεσε το απόγευμα της Κυριακής ο πανοσ. αρχιμ. Μιχαήλ Σταθάκης, εφημέριος του ι. ν. Αγίου Γεωργίου Ν. Ψυχικού, ενώ τον όρθρο και την θεία λειτουργία το πρωί της Δευτέρας ο πανοσ. αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αν. Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως. Τόσο μετά τον εσπερινό όσο και μετά τη θεία λειτουργία τελέστηκε ιερά παράκληση υπέρ υγείας του πνευματικού πατέρα όλων των μελών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Την προετοιμασία της πανηγύρεως και την διακονία στις ιερές ακολουθίες ανέλαβαν οι εργαζόμενοι του Ι.Π.Ε., καθώς το αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσιο τελεί υπό την ευθύνη και φροντίδα του Ι.Π.Ε.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αρχιεπισκοπικού Παρεκκλησίου Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου»:

Εορτή Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου του διορατικού και θαυματουργού
Εορτή Προφήτου Αββακούμ
Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου
Άγιος Πορφύριος: Όταν αγαπάς τον Χριστό
Γιατί να πονώ Θεέ μου;
Άγιος Πορφύριος: Πιο εύκολα γίνεται κανείς Άγιος στην Ομόνοια παρά στα Κατουνάκια

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο