Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή του Ευαγγελιστού Μάρκου στην Κέρκυρα

Η Εορτή του Ευαγγελιστού Μάρκου στην Κέρκυρα

Η Εορτή του Ευαγγελιστού Μάρκου στην Κέρκυρα

Η Εορτή του Ευαγγελιστού Μάρκου στην Κέρκυρα

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, στην ομώνυμη κωμόπολη της Κέρκυρας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, λειτούργησε και ομίλησε στον εορτάζοντα ιερό ναό του Αγίου Μάρκου, τον οποίο ο ίδιος είχε την ευλογία να εγκαινιάσει προ δεκαπενταετίας.

Στον ιερό ναό, προΐσταται ο σεβάσμιος πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Χονδρογιάννης, ο οποίος από την αρχή της διακονίας του, ανοικοδόμησε με κόπο αλλά και την συνεργασία εκλεκτών συνεργατών του, τον ως άνω ιερό ναό.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την Θεία Λειτουργία, λειτούργησε και ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Μεταλληνός, Αντιδήμαρχοι, ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπύρου, ως και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Μάρκου, ο οποίος ενώ δεν ήταν εκ των στενών μαθητών του Κυρίου μας, εν τούτοις φαίνεται ότι στο πατρικό του σπίτι, και συγκεκριμένα στο υπερώον, ο Ιησούς Χριστός τέλεσε τον Μυστικό Δείπνο και την παράδοση των φρικτών μυστηρίων της Θείας Ευχαριστίας.

Νεανίας τότε, ηκολούθησε τον Κύριο μας στον κήπο της Γεθσημανής, και παρακολούθησε όλα τα γεγονότα, από την προδοσία έως και την σύλληψη Του.

Ο Μάρκος ηκολούθησε τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα στις περισσότερες περιοδείες των. Συνέγραψε το συνοπτικό Ευαγγέλιο του, το οποίον κυρίως αναφέρει, τα περισσότερα θαύματα τα οποία επιτέλεσε ο Κύριος μας.

Κι αυτό το έκανε διότι ήθελε οι αναγνώστες όπου κι αν διεδόθη το Ευαγγέλιο, να πειστούν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι όντως ο απεσταλμένος Μεσσίας, για την Λύτρωση της ανθρωπότητας.

Αυτή η Λύτρωσις της ανθρωπότητος, είναι εκείνη η οποία συνεχίζεται και στις ημέρες μας. Οι άνθρωποι σήμερα είναι επηρεασμένοι από πολλά γεγονότα, και έχουν σύγχυση γύρω από το πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Μέσα από αυτή τη σύγχυση, προβάλλει η αμφισβήτηση, και από την αμφισβήτηση, οι άνθρωποι έφθασαν στην σκληροκαρδία της αθεΐας και της απιστίας.

Σήμερα λοιπόν, το Ευαγγέλιον του Ευαγγελιστού Μάρκου, όπως και τα υπόλοιπα Ευαγγέλια, είναι τα πιο επίκαιρα, καθώς με το φως της αλήθειας μπορούν να φωτίσουν τις σκοτισμένες συνειδήσεις μας, προκειμένου να λάβουμε απόφαση επιστροφής στον αληθινό Θεό.

Εάν η ανθρωπότητα παραμείνει μέσα στο τέλμα το πνευματικό, τότε είναι σαν να ζητάει την αυτοκαταστροφή της, διότι όλες οι προτάσεις τις οποίες προσφέρει το σύγχρονο γίγνεσθαι, δεν φέρουν καμία ελπίδα και κανένα φως στη ζωή των ανθρώπων.

Η μοναδική ελπίδα και το φως στη ζωή μας, είναι η Ανάσταση του Χριστού μας, την οποία κατήργησε ο ίδιος ο Κύριος μας δια του θανάτου Του, και μας έδωσε την ελπίδα, την ανεκλάλητη χαρά και το φως στη ζωή του κόσμου.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες, αναφωνώντας την επινίκιο ιαχήν, «Χριστός Ανέστη!- Αληθώς Ανέστη!»

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή του Ευαγγελιστού Μάρκου στην Κέρκυρα»:

Η Εορτή της Παναγίας της Βοήθειας στην Πάτρα
Στη Μητρόπολη Αιτωλίας ο Λαρίσης Ιερώνυμος
Η Μονεμβάσια τίμησε την Πολιούχο της Παναγία Χρυσαφίτισσα

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο