Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τριπλή εορτή στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων

Τριπλή εορτή στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων

http://imsm.gr/images/stories/ieres-akolouthies/barlaam-isidoros-2018/SAM_2623.jpg
Τριπλή εορτή στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων

Τριπλή εορτή στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων πραγματοποιήθηκε εχθές Κυριακή του Ασώτου.

Χοροστατούντος του Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.Θεοκλήτου, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ, επί τη εορτή του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτη.

Τον εορταζόμενο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής γ. Ισίδωρο, τίμησαν εκτός του Μητροπολίτου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς, Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου, Αρχιμ. Πολύκαρπος Βενέτης, όπως και πλήθος προσκυνητών, που έσπευσαν να ευχηθούν τα χρόνια πολλά στην εμβληματική μορφή της Αγιομετεωρίτικης πολιτείας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον γ. Ισίδωρο πολλά και ευλογημένα έτη, και του ζήτησε να στηρίζει με τις προσευχές του τον κόσμο ολόκληρο, όπως και τον ίδιο στο δύσκολο έργο της διαποίμανσεως του τόπου. Επίσης τον ευχαρίστησε εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας για το μεγάλο έργο και την προσφορά του, τόσο από υλικής όσο και από πνευματικής απόψεως.

Αμέσως μετά ο Σεπτός Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, χειροτόνησε σε Αρχιμανδρίτη, τον πολύ αγαπητό σε όλους, Ιερομόναχο Παχώμιο Καπλανίδη, ενώ μετά την απόλυση κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν εν πομπή στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής, όπου υποδέχτηκαν και ενθρόνισαν έπειτα από μικρή δέηση την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας, η οποία στο εξής θα κοσμεί τον εξωνάρθηκα και θα ευλογεί με την παρουσία της την Ιστορική Ιερά Μονή.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Αγρυπνίες

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις