Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Γεροντες » Αγιος Παισιος » Άγιος Παΐσιος ο Οικουμενικός Αγιορείτης – Ντοκιμαντέρ

Άγιος Παΐσιος ο Οικουμενικός Αγιορείτης – Ντοκιμαντέρ

Άγιος Παΐσιος ο Οικουμενικός Αγιορείτης ντοκιμαντέρ ταινία

Άγιος Παΐσιος ο Οικουμενικός Αγιορείτης

Άγιος Παΐσιος ο Οικουμενικός Αγιορείτης Ρωσική ταινία

Το Πατριαρχείο Μόσχας και το κινηματογραφικό στούντιο ΠΟΚΡΟΒ παραδίδει στην παγκόσμια Ορθοδοξία μια ταινία ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων συνολικής διάρκειας 5 ωρών με θέμα την αγιασμένη ζωή και το έργο του Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου.

  • Επεισόδιο 1ο: Η Γέννηση και τα Παιδικά Χρόνια
  • Επεισόδιο 2ο: Η Αρχή της Μοναστικής Ζωής
  • Επεισόδιο 3ο: Ο Αναχωρητής του Σινά
  • Επεισόδιο 4ο: Η Επιστροφή στο Άγιο Όρος
  • Επεισόδιο 5ο: Παναγούδα
  • Επεισόδιο 6ο: Τα Τελευταία Χρόνια της Επίγειας Ζωής

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης γεννήθηκε από ευλαβείς γονείς, τον Πρόδρομο και την Ευλαμπία Ενζεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924 μ.Χ., λίγες μέρες πριν από τη φυγή των Φαρασιωτών από την πατρώα γη για την Ελλάδα.

Στη βάπτισή του, ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, ο πλήρης ημερών και αγιότητος βίου κοσμούμενος ιερέας των Φαράσων, τον ονόμασε Αρσένιο, «για να τον αφήσει καλόγερο στο πόδι του», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στις 12 Μαρτίου 1956 μ.Χ., εκάρη μικρόσχημος μοναχός και έλαβε το όνομα «Παΐσιος». Χάρη στο Μητροπολίτη Καισαρείας Παΐσιο τον β΄, ο οποίος ήταν και συμπατριώτης του.

Στις 12 Αυγούστου 1968 μ.Χ. ο Άγιος Παΐσιος, εισήλθε στην Ιερά Μονή Σταυρονικήτα και μόνασε στο κελί του Τιμίου Σταυρού.

Στις 13 Ιανουαρίου 2015 συνήλθε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπόλεως και αποφάσισε την κατάταξη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σχετικά άρθρα:
Γιατί ο Θεός επιτρέπει στον διάβολο να μας πειράζει;
Η αδικία μαζεύει οργή Θεού

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο