Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Βόλο

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Βόλο

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Βόλο

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Βόλο

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επί τη εορτή τη Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, παρουσία πλήθους πιστών, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «προσκυνούμε τον Τίμιο Σταυρό για να αντλήσουμε δύναμη ενόψει και της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς, ενώ η Εκκλησία μας υπενθυμίζει τί σημαίνει να είμαστε Χριστιανοί. Ο Χριστιανός είναι ταυτισμένος με τον Σταυρό του Κυρίου. Καλούμαστε να βιώσουμε το γεγονός της ταπεινής αγάπης, της αληθινής συγγνώμης, να σταυρωθούμε για τον αδελφό μας, να θυσιάσουμε την ατομικότητά μας, το θέλημα και τον εγωισμό μας. Αυτή είναι η ουσία της πίστης στον Χριστό. Λαμπρά παραδείγματα είναι οι Άγιοι της Εκκλησίας, που θυσίασαν ολόκληρο το είναι τους για τους ανθρώπους…».

Ο κ. Ιγνάτιος αναρωτήθηκε ποια εικόνα δείχνουμε σήμερα σ’ εκείνους που προσβλέπουν στους ανθρώπους της Εκκλησίας; «αναγνωρίζουν πάνω μας τα στίγματα του Σταυρού και της θυσίας; Δυστυχώς, η εικόνα που δείχνουμε, πολλές φορές, είναι η εικόνα διεκδίκησης δικαιωμάτων, άρνησης να κάνουμε το ελάχιστο για τον αδελφό μας, για ν’ αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Οι λίγοι δημιουργούν την εντύπωση ότι οι Χριστιανοί αρνούμαστε να γίνουμε κομμάτι αυτής της κοινωνίας, που καλείται ν’ αντιμετωπίσει την πανδημία∙ ότι αρνούμαστε να πράξουμε το ελάχιστο για να μην ασθενήσουν οι αδελφοί μας∙ ότι ταυτιζόμαστε, συχνά, με τη βία, στοχοποιώντας την επιστήμη. Και, αντί να είμαστε το πρότυπο της θυσίας, κάνοντας ό,τι πρέπει για τους αδελφούς μας, χάσαμε την ταπεινή αγάπη, ξεχάσαμε την θυσία, πάψαμε να είμαστε οι άνθρωποι του Σταυρού, για να φέρουμε την ελπίδα για ζωή. Οφείλουμε, λοιπόν να γίνουμε υπόδειγμα, γιατί η ζωή του πιστού περνά πάντοτε από τον Γολγοθά της προσφοράς προς τον κάθε άλλον…».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Βόλο»:

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Νέα Ιωνία
Προσκύνημα νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους στην Τήνο
Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στη Μητρόπολη Αιτωλίας
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κοζάνη (ΦΩΤΟ)
Ύψωση Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο