Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Συρικάρι Κισάμου

Εορτή Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Συρικάρι Κισάμου

Εορτή Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Συρικάρι Κισάμου Αγρυπνία Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στη Νεάπολη Λασιθίου Πανήγυρις Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στη Μητρόπολη Τρίκκης Εορτή Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στη Νέα Χαλκηδόνα Εορτή Οσίου Νικηφόρου του λεπρού

Εορτή Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Συρικάρι Κισάμου

Μέσα στην όμορφη αυτή περίοδο του αγίου Δωδεκαημέρου η Εκκλησία του Χριστού τιμά και γεραίρει την μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Νικηφόρου του λεπρού.

Χαίρεται και επαγάλλεται η Ι. Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου καθώς έχει την ευλογία ο μεγάλος αυτός Άγιος των καιρών μας να έλκει την καταγωγή του από τα χώματα της και ιδιαίτερα το όμορφο Συρικάρι Κισάμου.

Στον τόπο γεννήσεως Του, Συρικάρι Κισάμου, και τον Ιερό Προσκυνηματικό Του Ναό, θα εορταστεί η ιερά Του μνήμη, ως ακολούθως:

Δευτέρα 3 Ιαν. ώρα 15.45μ.μ. Ιερά Παράκλησις του Οσίου Νικηφόρου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Ώρα 16.30μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.

Τρίτη 4 Ιαν. ώρα 7.30π.μ. Δυσαρχιεαρατική Θεία Λειτουργία.

Κατά την διάρκεια του εόρτιου διημέρου θα εκτεθούν προς προσκύνηση ιερά λείψανα του Οσίου Νικηφόρου. Καλείται ο φιλάγιος λαός του Θεού προς ευλογία και αγιασμό, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα της περιόδου.

Ἀπολυτίκιον Ήχος α΄. Οσίου Νικηφόρου του λεπρού
Νικηφόρου Ὁσίου, τοῦ λεπροῦ τὰ παλαίσματα, καὶ τὴν ἐν ἀσκήσει ἀνδρείαν, κατεπλάγησαν Ἄγγελοι ὡς ἄλλος γὰρ Ἰὼβ τὰ ἀλγεινά, ὑπέμεινε δοξάζων τὸν Θεόν, νῦν δὲ δόξῃ ἐστεφάνωται παρ᾽ Αὐτοῦ, θαυμάτων διακρίσεσιν. Χαίροις τῶν Μοναστῶν χειραγωγέ, χαίροις φωτὸς ὁ πρόβολος· χαίροις ὁ εὐωδίας χαρμονήν, προχέων ἐκ λειψάνων σου.

Ο βίος, τα θαύματα του Αγίου Νικηφόρου του λεπρού και θαυματουργού

Βρειτε το βιβλιο εδω

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Συρικάρι Κισάμου»:

Προσφορά δεμάτων αγάπης στη Μητρόπολη Μάνης από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας
Άρτης Καλλίνικος: Ο υπέρ Χριστού θάνατος είναι γέννηση
Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο