Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή του Οσίου Παταπίου στην Ιερά Μονή Λουτρακίου

Η Εορτή του Οσίου Παταπίου στην Ιερά Μονή Λουτρακίου

Η Εορτή του Οσίου Παταπίου στην Ιερά Μονή Λουτρακίου

Η Εορτή του Οσίου Παταπίου στην Ιερά Μονή Λουτρακίου

Δυστυχώς χωρίς την παρουσία πιστών, για πρώτη φορά από την ίδρυση της Ι. Μονής, εορτάστηκε η μνήμη του Θαυματουργού Οσίου Πατρός Παταπίου, λόγω των παρατεινομένων μέτρων κατά της διασποράς του Covid-19. Αναλυτικότερα, την Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή, στο Λουτράκι, όπου ευρίσκεται αποθησαυρισμένο το Ιερό Λείψανό Του, ο Σεβ Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό με την παρουσία μόνο της Ι. Αδελφότητας της Ι. Μονής. Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος επεσήμανε την σπουδαιότητα των θαυμάτων, που έχει επιτελέσει διαχρονικά ο Άγιος, ενώ δεν παρέλειψε να προτρέψει την Αδελφότητα της Ι. Μονής να μην παύσουν να προσεύχονται στον προστάτη τους Όσιο Πατάπιο για όσοι νοσούν και τις οικογένειές τους, για τους ιατρούς και τους νοσηλευτές, αλλά και για όσοι έφυγαν από αυτήν την ζωή, ως θύματα της θλιβερής αυτής πανδημίας!

Το πρωί της Τρίτης, 8 Δεκεμβρίου 2020, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και στην συνέχεια Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου, τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ και τους Διακόνους του. Ο Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα, για την ραδιοφωνική κάλυψη της Πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας, καθώς έστω και έτσι οι Κορίνθιοι, αλλά και όλοι οι Έλληνες, έστω και νοερά, δεν στερήθηκαν την ευλογία και την χάρι του Οσίου και εφέτος.

Εν συνεχεία, κατέδειξε ότι οι Άγιοι, όπως ο Όσιος Πατάπιος, έλαβαν δύναμη από τον Θεό ώστε στο Όνομά Του να επιτελούν θαυμαστά γεγονότα, μεταδίδοντας την Χάρι Του και την σωτηρία Του στους ανθρώπους. Εμείς, απ’ την πλευρά μας, ως αληθινοί Χριστιανοί, οφείλουμε με βαθιά πίστη να επικαλούμαστε συνεχώς τους Αγίους μας, ώστε Αυτοί να πρεσβεύουν στον Θεό και να μεταδίδουν πλουσίως τις δωρεές Του. Ιδιαιτέρως σε χαλεπούς καιρούς, όπως αυτοί που βιώνουμε σήμερα. Ολοκλήρωσε, αναγιγνώσκοντας τις εκ του Ιερού Ευχολογίου υπέρ ασθενούντων ευχές, ενώπιον του Ι. Σκηνώματος του Οσίου Πατρός Παταπίου, παρακαλώντας Τον θερμά να πρεσβεύει στον ζωοδότη Κύριο μας Ιησού Χριστό υπέρ υγείας ολόκληρης της ανθρωπότητος!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή του Οσίου Παταπίου στην Ιερά Μονή Λουτρακίου»:

Εορτή Οσίου Λεοντίου Μονεμβασίας
Παράκληση υπέρ υγείας του Μητροπολίτου Καστορίας
Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας
Εθελοντική αιμοδοσία στον Μητροπολιτικό Ναό Περιστερίου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις