Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Παναγίας Γοργοεπηκόου στη Μπάρα Τρικάλων και Χειροτονία Διακόνου

Εορτή Παναγίας Γοργοεπηκόου στη Μπάρα Τρικάλων και Χειροτονία Διακόνου

Εορτή Παναγίας Γοργοεπηκόου στη Μπάρα Τρικάλων και Χειροτονία Διακόνου

Εορτή Παναγίας Γοργοεπηκόου στη Μπάρα Τρικάλων και Χειροτονία Διακόνου

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονο Χειροτονία του π. Δανιήλ Γκανάτσιου, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του, αλλά και τους απλούς πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν τόσο τη Θεία Λειτουργία όσο και την χειροτονία του.

Απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο, ο οποίος θα είναι άμισθος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κάλεσε τον π. Δανιήλ, να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιερωσύνης.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Καραθανάσης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για την εορτή.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος τίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αιδεσιμώτατο π. Παναγιώτη Ζαβλανό.

Να ευχηθούμε στον νέο Διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως να είναι άξιος της τιμής και της χάριτος που έλαβε και να ευαρεστήσει το Θεό και τους ανθρώπους.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Παναγίας Γοργοεπηκόου στη Μπάρα Τρικάλων και Χειροτονία Διακόνου»:

Αγρυπνία Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στην Ιεράπετρα
1 Οκτωβρίου: Άγιος Ανανίας ο Απόστολος
1 Οκτωβρίου: Σύναξη Παναγίας της Γοργοεπηκόου

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο