Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Σύναξη των Αγίων της Μητροπόλεως Εδέσσης

Σύναξη των Αγίων της Μητροπόλεως Εδέσσης

Σύναξη των Αγίων της Μητροπόλεως Εδέσσης

Σύναξη των Αγίων της Μητροπόλεως Εδέσσης

Με πανηγυρικό τρόπο εορτάσθηκε η ετήσιος Σύναξις των Αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Εδέσσης.

Την παραμονή, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ η καθιέρωσις της ιεράς εικόνος των Αγίων στον ιερό ναό και στην συνέχεια τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την ημέρα της εορτής, Κυριακή 1 Οκτωβρίου, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης κ. Ιωήλ. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, ο Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστης, Αρχιερατικός Επίτροπος Σκύδρας, οι εφημέριοι του ιερού ναού καθώς και κληρικοί της πόλεως. Παρέστησαν ο Υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιος Σταμενίτης, η βουλευτής Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, ενώ μεγάλος αριθμός πιστών μετείχε στις ιερές ακολουθίες.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Σύναξη των Αγίων της Μητροπόλεως Εδέσσης»:

Εορτή Παναγίας Γοργοεπηκόου στη Μπάρα Τρικάλων και Χειροτονία Διακόνου
Αγρυπνία Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στην Ιεράπετρα
1 Οκτωβρίου: Άγιος Ανανίας ο Απόστολος
1 Οκτωβρίου: Σύναξη Παναγίας της Γοργοεπηκόου

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο