Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας στο Αγριλοβούνι της Νοτίου Ιθάκης.

Η Εορτή της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας στο Αγριλοβούνι της Νοτίου Ιθάκης.

Η Εορτή της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας στο Αγριλοβούνι της Νοτίου Ιθάκης.

Η Εορτή της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας στο Αγριλοβούνι της Νοτίου Ιθάκης.

Εόρτασε το διήμερο της Παρασκευής, 1 και Σαββάτου, 2 Ιουλίου 2022 το εξωκκλήσι της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας, ή όπως λέγεται αλλιώς και Παναγία στις Σπηλιές στο Αγριλοβούνι της Νοτίου Ιθάκης. Τις προβλεπόμενες Ιερές Ακολουθίες τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ιθάκης Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόδουλος Τριλίβας. Το συγκεκριμένο εξωκλήσι βρίσκεται χτισμένο μέσα σε μικρό σπήλαιο στην πλαγιά του βουνού, πάνω από το Άντρι, το νοτιότερο κόλπο της Ιθάκης.

Για να φτάσει κανείς στην Παναγία τη Σπηλαιώτισσα πρέπει να περπατήσει το μονοπάτι που ξεκινάει από το οροπέδιο του Μαραθιά. Οι πληροφοριακές πινακίδες ενημερώνουν για το τέρμα της διαδρομής με το αυτοκίνητο, ενώ από εκεί και πέρα θα πρέπει να ακολουθήσετε την ειδική σήμανση του μονοπατιού: κόκκινος κύκλος με άσπρο στη μέση. Περίπου 40 λεπτά μετά την πορεία στην φύση, όπου ο επισκέπτης βλέπει τον πλούτο της χλωρίδας του νησιού – από αιωνόβιες ελιές μέχρι αλιφασκιές – φτάνει το εκκλησάκι της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας.

Κάθε χρόνο στη γιορτή της, στις 2 Ιουλίου, η Παναγία η Σπηλαιώτισσα δέχεται πλήθος κόσμου. Η θαυματουργή εικόνα της φυλάσσεται στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, στο Περαχώρι και την ημέρα εκείνη, οι πιστοί την κουβαλούν στα χέρια σε όλο το μονοπάτι ως εδώ. Μετά τη λήξη της πανηγυρικής λειτουργίας, η εικόνα επιστρέφει με τον ίδιο τρόπο.

Από την Παναγία τη Σπηλαιώτισσα θα θαυμάσετε την απέραντη θέα του Ιονίου Πελάγους, από τις ακτές της Λευκάδας, ως τον Πατραϊκό κόλπο.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας στο Αγριλοβούνι της Νοτίου Ιθάκης.»:

Φθιώτιδος Συμεών: Το ορθόδοξο μοναστικό κοινόβιο δεν περικλείεται στα τείχη μίας Μονής, αλλά είναι ένα οικουμενικό κοινόβιο
Τίμησαν την Παναγία «Η Ελπίς των Χριστιανών» στη Μητρόπολη Τρίκκης
Ιερισσού Θεόκλητος: Κάθε φορά που αρνούμαστε τον πλησίον αδικούμε τον εαυτό μας
Εκδήλωση μνήμης για τα 48 έτη της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
3 Ιουλίου: Άγιος Υάκινθος ο κουβικουλάριος (θαλαμηπόλος)

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο