Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως κατά την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων. Επίκεντρο των λατρευτικών συνάξεων αποτέλεσε, όπως κάθε έτος, ο Ιερός Βυζαντινός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας.

Κατά τις ιερές ακολουθίες προεξήρχε, κατόπιν προσκλήσεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου υποδέχθηκε στα προπύλαια του ιστορικού Ναού την ιερά Εικόνα της Σταυρώσεως του Κυρίου, η οποία είναι κτήμα του Ναού και φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ. Εν συνεχεία, ο κ. Ιωσήφ χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, ενώ η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού, αφού προηγήθηκε η λιτάνευσή του εντός του Ναού, πραγματοποιήθηκε στον Άμβωνα, ο οποίος ως γνωστόν βρίσκεται στο κέντρο του Ναού.

Ο Σεβ Μητροπολίτης κ. Ιωσήφ χοροστάτησε και κατά την ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού το απόγευμα της Κυριακής, όπου, πριν την απόλυση, κήρυξε τον θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα, αποτελούμενο από Ηγουμένους, Ιερείς, μοναχούς και λαϊκούς της Μητροπόλεως. Ο κ. Ιωσήφ στον μεστό θεολογικών μηνυμάτων κήρυγμά του, αναφέρθηκε στις προτυπώσεις του τιμίου Σταυρού στην Παλαιά Διαθήκη και στην σημασία της τιμής και της προσκύνησής του, στην ζωή του κάθε Χριστιανού.

Πασχαλινές λαμπάδες είναι από αγνό μελισσοκέρι

Βρειτε τις εδω

Σχετικά άρθρα με «Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων»:

Κυριακή της Σταυροπροσκηνύσεως στον Αμπελώνα Λαρίσης
Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού στην Καρδίτσα
Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Μητρόπολη Αιτωλίας
8 Απριλίου: Άγιοι Άγαβος, Ρούφος, Φλέγων και Ασύγκριτος από τους 70 Αποστόλους

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο