Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή της Αγίας Φεβρωνίας στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Εορτή της Αγίας Φεβρωνίας στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Εορτή της Αγίας Φεβρωνίας στην Ι.Μ. Χαλκίδος
http://www.imchalkidos.gr/Uploads/ePost/Images/IMX_EortiAgFevronias_
MoniGalataki_25_6_2018_008.JPG

Εορτή της Αγίας Φεβρωνίας στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Εορτή της Αγίας Φεβρωνίας στην Ι.Μ. Χαλκίδος και στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης και τα ονομαστήρια της Καθηγουμένης

Την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ι. Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην προσφερθείσα Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Φεβρωνίας.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήσαν οι Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας – Ιεροκήρυκας και Μεθόδιος Φουντούλης, οι Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λιάσκος – Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγαίων και Νηλέως και Ιωάννης Μάρκου – Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως, ο Σταυροφ. Ιωάννης Σεφέρης, οι Οικον. Νικόλαος Αναστασίου και Αναστάσιος Χρήστου, ο Πρεσβ. Ναούμ Σταύρου και οι Διακ. Ευγένιος Τσάλλας και Πορφύριος Γερμανός, όπως και σύμπασα η υπό την εορτάζουσα Καθηγουμένη Γερόντισσα Φεβρωνία, ιερά Αδελφότητα.

Από νωρίς, στο μοναστήρι συνέτρεξαν πολλοί προσκυνητές και φίλοι της Ιεράς Μονής, για να μετάσχουν των Αχράντων Μυστηρίων και να ευχηθούν στη σεβαστή Γερόντισσα, η οποία απολαμβάνει καθολικής τιμής και σεβασμού.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε με αφορμή το βίο και το μαρτύριο της Αγίας, τονίζοντας πως είναι παράδειγμα αφιερώσεως προς τον Χριστό, για όλους τους πιστούς, που ποθούν να είναι πάντα ενωμένοι μαζί του.

Τέλος ευχήθηκε εόρτια, με συγκινητικά λόγια, προς την αγία Καθηγουμένη, η οποία είναι σήμερα η παλαιότερη μοναχή της Ιεράς Μητροπόλεως, εγκαταβιώνοντας σε αυτήν από το 1946.

Το ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός και ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημήτριος Παπαβασιλείου, ενώ η πάντοτε φιλόξενη Αδελφότητα της Ιεράς Μονής, προσέφερε το καθιερωμένο κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα με «Εορτή της Αγίας Φεβρωνίας στην Ι.Μ. Χαλκίδος»:

Πανήγυρις στη «Στήλη του Αποστόλου Παύλου» στην Κάτω Πάφο
Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγία Παρασκευής στο Βόλο
Γενέθλιο Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού
Λαμπρός εορτασμός στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας
Λαμπρός εορτασμός Γενεθλίου Τιμίου Προδρόμου στην Ι.Μ. Πάτρας

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις