Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή των Βοιωτών Αγίων

Εορτή των Βοιωτών Αγίων

Εορτή των Βοιωτών Αγίων

Εορτή των Βοιωτών Αγίων

Την Μνήμη πάντων των εν Βοιωτίᾳ διαλαμψάντων Αγίων τίμησε χθες 30 Μαΐου 2020 η Τοπική Εκκλησία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο των Βοιωτών Αγίων και του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου, που βρίσκεται μεταξύ των χωρίων Άρματος και Ελεώνος Θηβών.

Το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαΐου τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, πλαισιουμένου από κληρικούς και πιστούς της επαρχίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους τιμώμενους Αγίους που πάτησαν τα ίδια χώματα με εμάς, οι οποίοι αποτελούν τα πρότυπά μας και προέτρεψε τους πιστούς να πάρουν τα βιώματα που απορρέουν από τη ζωή των Αγίων. Τόνισε ότι οι Άγιοι μάς προτρέπουν να έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό και να αγωνιζόμαστε για όσα ο Κύριος μας δίδαξε.

Ανέφερε, επίσης, ότι η πανδημία του κορωνοϊού μας επηρέασε ώστε να διαφυλάξουμε τη σωματική μας υγεία αλλά και η ψυχική μας υγεία και ισορροπία είναι σημαντική. Πρέπει ως χριστιανοί να συμμετέχουμε και στη χαρά και στη λύπη των συνανθρώπων μας και να μην μας επηρεάσει ο φόβος και απομακρυνθούμε από τους συνανθρώπους μας.

Επίσης, αναφέρθηκε στους αγώνες την δεκαετία του ’80 της Τοπικής Εκκλησίας, κλήρου και λαού με επικεφαλής τον τότε Μητροπολίτη και νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για την αποτροπή δημιουργίας χιλιαστικού κέντρου στην περιοχή του Ελεώνος. Τόνισε ότι ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος και δεν φαινόταν ότι θα τον κερδίσουμε αλλά έδωσε ο Θεός και τα πράγματα άλλαξαν. Και προέτρεψε όλους να μην απελπίζονται αλλά να έχουν εμπιστοσύνη στο Θεό, ο οποίος μας είπε ότι θα είναι μαζί μας μέχρι της συντέλειας των αιώνων.

Το πρωΐ του Σαββάτου τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, ο οποίος στο κήρυγμά του ανέφερε πως από την σημερινή εορτή παίρνουμε δυο μηνύματα. Πρώτον ότι οι Άγιοι που σήμερα τιμούμε ξεχώρισαν για την αγάπη τους στον Χριστό και για την αγάπη στους συνανθρώπους τους και αποτελούν πρότυπα χριστιανικής ζωής, δείχνοντάς μας το μονοπάτι της ζωής, το οποίο δεν είναι εύκολο, έχει δυσκολίες και ανηφοριές, αλλά συνοδοιπορώντας με τον Χριστό όλα ξεπερνιούνται. Και δεύτερον ότι το μήνυμα που απορρέει από την Ανάληψη του Χριστού είναι ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει Άγιος, λέγοντας ότι η αγιότητα δεν είναι προνόμιο των κληρικών αλλά όλων μας αν ακολουθούμε όσα ο Ιησούς Χριστός μάς δίδαξε.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους Χρόνια Πολλά και ευλογημένα δια πρεσβειών των Βοιωτών Αγίων και ευχαρίστησε τη Διαχειριστική Επιτροπή του Ναού και όλους όσοι βοήθησαν για την εορτή.

Χειροποίητα Εργόχειρα από το Άγιο Όρος και τα Μοναστήρια μας

Ολα τα Αγιορειτικα εργοχειρα εδω

Σχετικά άρθρα με «Εορτή των Βοιωτών Αγίων»:

Βρεσθένης: Αγαπάμε υπερβαλλόντως τον λαό του Θεού
31 Μαΐου: Αγίων 318 Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου
Εορτή Αγίου Ερμεία του Μάρτυρα
Να προσευχόμαστε για την Ορθόδοξη Εκκλησία
Ευαγγέλιο Κυριακής των 318 Αγίων Πατέρων 31-5-2020
Απόστολος Κυριακής των Αγίων 318 Πατέρων 31-5-2020
Ποιος προσπαθεί να μιμηθεί τον Χριστό;

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις