Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Επέτειος Μετακομιδής Λειψάνου του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα

Επέτειος Μετακομιδής Λειψάνου του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα

Επέτειος Μετακομιδής Λειψάνου του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα

Επέτειος Μετακομιδής Λειψάνου του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην Άρτα, ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός, για την 26η επέτειο της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του εξ Άρτης Οσίου Μαξίμου του Γραικού, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Στην έναρξη του Εσπερινού, έγινε η υποδοχή Ιερού Λειψάνου (χειρός) του Αγίου Νεκταρίου, η οποία με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ, εκομίσθη πρός προσκύνηση, απο την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Αιγίνης.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο Λόγο και ανεφέρθη στους αγώνες του Οσίου Μαξίμου του Γραικού, αλλά και του Αγίου Νεκταρίου για την αγάπη του Χριστού.

Στο πέρας του Εσπερινού, ελιτανεύθησαν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, καθώς και του Αγίου Νεκταρίου.

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, το πρωΐ, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναο ετελέσθη Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος, στο Κήρυγμά του, ετόνισε, ότι τόσο ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, όσο και ο Άγιος Νεκτάριος πέρασαν πολλές θλίψεις και γι’ αυτό μας συμπαρίστανται στις δικές μας δυσκολίες. Επίσης, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τεγέας κ. Θεόκλητο για την παρουσία του, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ για την ευλογία να κομισθεί το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου προς προσκύνηση στην Άρτα.

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα, προς προσκύνηση, έως την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023. Καθ’ όλο το διάστημα των ημερών αυτών, θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Επέτειος Μετακομιδής Λειψάνου του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα»:

Εξόδιος Ακολουθία Πρωτοπρεσβυτέρου Στυλιανού Συμνιανάκη
Η ανάρτησις των συντηρηθέντων πολυελαίων του Ναού της Αναστάσεως
Περί της ενάρξεως του Συνεδρίου για τα 100 χρόνια από την έκδοση του περιοδικού ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο