Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Επιμόρφωση κληρικών και στελεχών στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Επιμόρφωση κληρικών και στελεχών στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Επιμόρφωση κληρικών και στελεχών στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Επιμόρφωση κληρικών και στελεχών στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Στα πλαίσια της δια βίου κατάρτισης του ιερού κλήρου και των στελεχών της τοπικής Εκκλησίας η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο ε.ε., δύο Επιμορφωτικά Σεμινάρια, μέσω τηλεδιασκέψεως, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ε.έ., ξεκίνησε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα· «Η Ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης», το οποίο απευθύνεται σε κληρικούς, με πρώτο ομιλητή τον Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιο Γκίκα, Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., και την επομένη, Τρίτη 9 του ιδίου μηνός, το Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα· «Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική υποστήριξη σε προβλήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας» που απευθύνεται σε λαϊκά στελέχη της Μητροπόλεως, με πρώτο ομιλητή τον Πρωτοπρεσβ. Χριστοφόρο Χρόνη, διδάσκων στην Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.

Συντονιστής και υπεύθυνος αμφοτέρων των Σεμιναρίων εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως είναι ο Αρχιμ. Κύριλλος Κολτσίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Διδυμοτείχου.

Ο Σεβασμιώτατος στην εναρκτήρια παρέμβασή του, επικαλούμενος τον λόγο του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο «τήν διακονίαν σου πληροφόρησον» (Β΄ Τιμ. 4,5) επεσήμανε την αναγκαιότητα της δια βίου μάθησης και κατάρτισης των στελεχών της Εκκλησίας αλλά και της μεταξύ τους επικοινωνίας, κάτι το οποίο έχουν στερηθεί λόγω της πανδημίας. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για την ανύστακτη φροντίδα του για την επιμόρφωση και ενημέρωση των κληρικών και λαϊκών στελεχών των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων, ιδιαιτέρως δε των ακριτικών επί θεμάτων συγχρόνου προβληματισμού και συνεχάρη τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Ι.Π.Ε Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη και όλους τους συνεργάτες του Ιδρύματος για την πολύτιμη συνδρομή τους για την επιτυχία του Προγράμματος.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Επιμόρφωση κληρικών και στελεχών στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου»:

Εορτή Ανακομιδής Ιερών Λειψάνων Οσίου Γεωργίου του Ομολογητού στη Μονή Αναλήψεως Σίψα
Τρισάγιο για τον μακαριστό ιερέα Ηλία Στεφόπουλο
Εορτή Αγίου Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρα
Ανοίγει την Κυριακή η αυλαία για τα «Φώτια 2021» της Μητροπόλεως Κίτρους
40νθήμερο Μνημόσυνο για τον Καστορίας κυρό Σεραφείμ στη Μονή Ζερμπίτσης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο