Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εσπερινός του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Βρύσης Σίφνου

Εσπερινός του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Βρύσης Σίφνου

Εσπερινός του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Βρύσης Σίφνου

Εσπερινός του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Βρύσης Σίφνου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β´ προέστη χθες του Εόρτιου Εσπερινού της Γενέσεως της Θεοτόκου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βρύσης, στη Σίφνο, όπου φυλάσσεται η εφέστιος Εικόνα της «Παναγίας Βρύσεως», με τη συμμετοχή του Ηγουμένου Αρχιμ. Ιωαννικίου Λαμπρινού και Εφημερίων της νήσου και με την παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ιω. Γεροντή, Δημοτικών Συμβούλων, του διατελέσαντος Δημάρχου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη, του διατελέσαντος Επάρχου κ. Νικολάου Βενάκη, του Προέδρου του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλη, και πολλων πιστών, Σιφνίων και παραθεριστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ υπογράμμισε ότι ο τρόπος, με τον οποίο η Παναγία αντιμετώπισε στη ζωή της τη μεγάλη πρόκληση και πρόσκληση του Ουρανού, μας υποδεικνύει το πώς και εμείς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής μας, με σύνεση, δηλαδή, φρόνηση, ηρεμία αλλά και ερευνητική διάθεση, χωρίς να απορρίπτουμε τίποτα εκ των προτέρων, και, βέβαια, με αποδοχή και υπακοή, αν οι περιστάσεις το υποδεικνύουν.

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Ιωαννίκιο Λαμπρινό, για την εργώδη και κοπιώδη μεριμνά του προς την Μονή, την οποία διατηρεί καθαρή, περιποιημένη και πάντα φιλόξενη, τους Ιεροψάλτες εξ Αθηνών και της νήσου, και τους Διακονητές της Μονής, ευχήθηκε στη μαθητική κοινότητα του νησιού για το νέο Σχολικό Έτος και σε όλους για το αρξάμενο φθινόπωρο και την αυριανή Θεομητορική Εορτή, την πρώτη του νέου Εκκλησιαστικού έτους.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εσπερινός του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Βρύσης Σίφνου»:

8 Σεπτεμβρίου: Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
Πειραιώς Σεραφείμ: Βρισκόμαστε υπό τη σκέπη των Αρχαγγέλων και των Αγίων Αγγέλων
Ο Γέρων Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων Δημήτριος στον Θαυματουργό Άγιο Λουκά Βεροίας
Η πρώτη Θεία Λειτουργία στο νεογκαινιασθέν προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου
7 Σεπτεμβρίου: Όσιος Δανιήλ ο Κατουνακιώτης

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο