
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στη Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης
Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαρτίου 2019 ο πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ενώ συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος καθώς και πλειάδα κληρικών απ’ όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια.
Κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σπάρτης ευχαρίστησε θερμά και παρουσίασε στους παρευρισκόμενους πιστούς τους προσκεκλημένους Μητροπολίτες και τον Επαρχιούχο Επίσκοπο, μιλώντας με επαινετικά λόγια για το πνευματικό και κοινωνικό τους έργο. Ιδιαίτερα για τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να λογίζεται ως προσκεκλημένος, αλλά ως νοικοκύρης, αφού είναι εκ μοναχικής κουράς αδελφός της Ιεράς Μονής. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης ολοκλήρωσε την προσλαλιά του εκφράζοντας ευχαριστίες προς τους πιστούς που είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά της Μονής και ιδιαίτερα όσους προσκυνητές ήρθαν από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, όπως την Κόρινθο, την Τρίπολη, τη Μεγαλόπολη και τη Βαλύρα Μεσσηνίας, καθώς και από απομακρυσμένες περιοχές της Μητροπόλεώς. Στη συνέχεια κάλεσε τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής να απευθύνει λόγο πνευματικής οικοδομής.
Παίρνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτης Σπάρτης για την ευκαιρία που του έδωσε να χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό της ιστορικής αυτής Μονής του Πάρνωνα, για την οποία πολλά είχε ακούσει επί σειρά ετών από τον Γέροντά του Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης. Στη συνέχεια απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα αναφέρθηκε στους τιμώμενους Αγίους, αλλά και στην κρίση αξιών που μαστίζει την εποχή μας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ακολουθήσουμε την εν Χριστώ ζωή με κύριους άξονες την θυσιαστική αγάπη και τη συγγνώμη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων μίλησε, εμφανώς φορτισμένος συγκινησιακά, και για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων τονίζοντας ότι καμία υπογραφή συμφωνίας δεν μπορεί να φιμώσει την ιστορική αλήθεια ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε ευλογημένη και πνευματικά εποικοδομητική Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή!
Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…
Σχετικά άρθρα με «Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στη Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης»:
Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία
Εορτή Αγίων Σαράντα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη Σεβαστεία
https://proseuxi.gr/samou-eusrvios-ellada-tha-zisei-xoris-ellines/
Σάμου Ευσέβιος: Η Ελλάδα θα ζήσει χωρίς Έλληνες;







Προσθέστε Σχόλιο