Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ευλαβική υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Βόλο

Ευλαβική υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Βόλο

Ευλαβική υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Βόλο
Ευλαβική υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Βόλο
https://imd.gr/wp-content/uploads/2018/03/20180323_tim_xyl_02.jpg

Ευλαβική υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Βόλο

Με βαθειά συγκίνηση και κατάνυξη η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος υποδέχθηκε χθες Σάββατο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τεμάχια του Τιμίου Ξύλου του Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου και Βασιλίσσης Ελένης. Τα τιμαλφέστατα ιερά κειμήλια, που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Εράτυρας Κοζάνης, εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλος και τα υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ναού, επικεφαλής Κλήρου και λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Μετά την σύντομη Δέηση, τελέστηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλου, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος προσφώνησε τον Μακεδόνα Ιεράρχη και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων για το πολύτιμο δώρο που προσκόμισε στην Τοπική Εκκλησία: «Σ’ αυτήν περίοδο της χαρμολύπης, η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού μάς δίδει δύναμη για να ολοκληρώσουμε τον αγώνα της Σαρακοστής, προσδοκώντας την Ανάσταση». Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την παρουσία, αλλά και την παρρησία του λόγου του κ. Παύλου στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος: «Τούτες τις κρίσιμες εποχές, ποιμένες σαν κι εσάς, που έχουν το θάρρος της γνώμης και ο λόγος τους είναι λόγος αλήθειας και ζωής, είναι πολύτιμοι».

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην Μητρόπολη και την κοινωνία του με τον λαό. Αναφέρθηκε στις σχέσεις αγάπης και τιμής, που τον συνδέουν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και μίλησε για το νόημα του Ακαθίστου Ύμνου, «που αναφέρεται στο πρόσωπο της Παναγίας μας και αφορά δύο καίρια γεγονότα της σωτηρίας μας: τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την σάρκωση του Θεού».

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «η Παναγία μας έγινε το εργαστήρι της σωτηρίας μας, η αιτία της ανορθώσεως και της θεώσεώς μας». Αναφερόμενος στο νόημα των Χαιρετισμών της Παναγίας, την περίοδο της Σαρακοστής, επεσήμανε ότι «μέσα στον αγώνα τον πνευματικό αυτής της περιόδου, καθώς, στην διάρκεια της κάθε εβδομάδος βιώνουμε ένα πένθος, που μας καλεί σε μετάνοια, κάθε Παρασκευή γλυκοχαράζει η παρουσία της Παναγίας, που ενισχύει τις πνευματικές μας δυνάμεις, προκειμένου να φθάσουμε στον τελικό σκοπό της Σαρακοστής, που είναι η βίωση της Αναστάσεως».

Τα ιερά Κειμήλια θα παραμείνουν, προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό έως την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 και κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής τους, θα εξελιχθεί πλούσιο πρόγραμμα λατρευτικών ευκαιριών.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Ευλαβική υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Βόλο
https://imd.gr/wp-content/uploads/2018/03/20180323_tim_xyl_03.jpg
Σχετικά άρθρα με «Ευλαβική υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Βόλο»:

Τίμιο Ξύλο και Λείψανο της Αγίας Ελένης στο Βόλο
Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως
Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Μονή Αγίου Κενδέα
Ο Ακάθιστος Ύμνος στη Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Μακρυνού
ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι αλλαγές στα Θρησκευτικά
Ο Διευθυντής Υπουργείου Εξωτερικών στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Ακάθιστος Ύμνος στο Φυλάκιο Οχυρού Νυμφαίας


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις