Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Η ευλογία του Θεού

Η ευλογία του Θεού

Η ευλογία του Θεού

Η ευλογία του Θεού

Η Ευλογία του Θεού, Πρόνοια και Οικονομία

Κουρασμένοι ο Πέτρος, μαζί με τον αδελφό του Ανδρέα, έραβαν τα δίχτυα τους στην όχθη της λίμνης της Γεννησαρέτ. Η προηγούμενη βραδιά, εκτός από εξαντλητική, ήταν συνάμα και απογοητευτική- παρόλη την κοπιώδη προσπάθεια, οι έμπειροι ψαράδες δεν έπιασαν τίποτα. Κι ενώ η κούραση και η θλίψη ήταν πρόδηλες, έρχεται ο Χριστός και ζητάει από τον Πέτρο μια χάρη. Ήταν τόσος πολύς ο κόσμος πού ακολουθούσε τον Χριστό και ο μόνος τρόπος να μπορέσει να τούς μιλήσει ήταν να καθίσουν όλοι στην αμφιθεατρική πλαγιά του λόφου πού κατέληγε στη λίμνη και Εκείνος μέσα από κάποιο πλοιάριο να τούς απευθύνει λόγους σε μικρή απόσταση από την ακτή. Κι απ’ όλα τα πλοιάρια ο Διδάσκαλος διάλεξε αυτό του Πέτρου.

Χωρίς αντίρρηση, παρ’ όλη την κούραση και τη στενοχώρια του, ο Πέτρος ξανοίγεται λίγο και εξυπηρετεί τον Χριστό. Κι όταν Εκείνος τελειώνει την διδασκαλία, ο Πέτρος ακούει τον Διδάσκαλο να του δίνει μία απροσδόκητη εντολή μέρα μεσημέρι: «Επανάγαγε εις το βάθος και χαλάσατε τα δίκτυα υμών εις άγραν».

Που ακούστηκε επαγγελματικό ψάρεμα μέσα στο καταμεσήμερο; Τη στιγμή μάλιστα πού η προηγούμενη βραδιά αποδείχθηκε τόσο άκαρπη και το μάζεμα των διχτυών είχε μόλις τελειώσει ώστε να είναι έτοιμα για τη νέα νυκτερινή εξόρμηση.

Κι όμως, ο Πέτρος, αν και κατάκοπος και απογοητευμένος, αν και έμπειρος ψαράς, υπακούει με πολύ σεβασμό τον Διδάσκαλο, εκφράζοντας μόνο μία μικρή επιφύλαξη για το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας. Κι εκεί είναι πού διαψεύδεται πανηγυρικά.

Τα δίχτυα του, πού πριν τα είχαν σκίσει οι βράχοι και τα ξύλα του βυθού της λίμνης, τώρα του τα σκίζει το υπερβολικό βάρος των ψαριών πού πέρα από κάθε προσδοκία είχαν εγκλωβισθεί σ’ αυτά.

Πέρα και πάνω από κάθε λογική αρχή της αλιευτικής τέχνης, της οικονομικής επιστήμης, των φυσικών όρων, συμβαίνει αυτό πού με κανένα τρόπο δεν αναμενόταν. Γιατί; Εξ’ αιτίας της ευλογίας και της υπακοής. Το μόνο πού προστέθηκε σε ό,τι με άκρατο επαγγελματισμό και πλήρη αναποτελεσματικότητα έκανε ο Πέτρος όλη νύχτα, ήταν η ευλογία του Κυρίου.

Στην ιστορία του γένους των Ελλήνων, υπάρχουν πολλές στιγμές, οι οποίες σαν τη θαυμαστή αλιεία του Πέτρου σημασιοδοτούν την κατάργηση των αρχών της οικονομικής επιστήμης και της λογικής και με πρόσταγμα την πρόνοια και η ευλογία του Θεού ξεπεράσαμε τις δυσκολίες.

Σ’ Αυτόν ελπίζουμε και τώρα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η ευλογία του Θεού»:

Απόστολος Κυριακής Α´ Λουκά 23-9-2018
Ευαγγέλιο Κυριακής μετά την Ύψωσιν 16-9-2018
Άγιος ο Θεός – Ορθόδοξο Χριστιανικό Τραγούδι

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο