Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η ευλόγηση των σταφυλιών στις Μάλλες

Η ευλόγηση των σταφυλιών στις Μάλλες

Η ευλόγηση των σταφυλιών στις Μάλλες
https://appserver02.azureedge.net/imis/images/2_malles-metamorfosi.jpg

Η ευλόγηση των σταφυλιών στις Μάλλες

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε την Τρίτη 6 Αυγούστου, εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, ο περικαλλής φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός των Μαλλών Ιεράπετρας, το δεξιό κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στη μεγάλη Δεσποτική αυτή εορτή.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και μετά την Οπισθάμβωνο ευχή, κατά το εκκλησιαστικό έθος, ευλόγησε τα πρώτα σταφύλια.

Ο Σεβ. μίλησε για το νόημα της Θείας Μεταμορφώσεως του Κυρίου ενώπιον των τριών πιο προχωρημένων και αγαπητών Μαθητών Του, λίγο πριν από το εκούσιο πάθος Του, επισημαίνοντας ότι ο Κύριος τους φανέρωσε τη θεϊκή δόξα Του για να τους δώσει τη δυνατότητα της θεοπτίας και της μετοχής τους στις θείες ενέργειες Του. Έτσι στήριξε την πίστη τους, ώστε όταν θατον έβλεπαν σταυρούμενο, να μπορέσουν να κατανοήσουν ότι ότι το πάθος Του είναι εκούσιο και να κηρύξουν στον κόσμο τη θεότητά Του. Επίσης, ερμήνευσε την διάκριση μεταξύ Θείας ουσίας και ἀκτιστων ενεργειών του Θεού και αναφέρθηκε στην παλαμική θεολογία και την Μεταμόρφωση.

Τέλος ο Σεβ. κ. Κύριλλος παρότρυνε ολοιμείνουμε στο κλίμα αυτής της μεγάλης Δεσποτικής εορτής καινα αναφωνήσουμε, όπως ο Απ. Πέτρος, «καλόν εστί ημάς ώδε είναι», και τέλος ευχήθηκε να αγωνισθούμε για να επιτύχουμε την «καλήν αλλοίωσιν» και την εσωτερική μας μεταμόρφωση.

Στην πανήγυρη έλαβαν μέρος ο Εφημέριος της Ενορίας πρωτ. Στυλιανός Μαθιουδάκης και ο Αιδεσ. Εμμανουήλ Μπιτσακάκης, ενώ συμμετείχαν οι ενορίτες και πολλοί καταγόμενοι από τις Μάλλες, καθώς και η νεοκλεγείσα Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαλλών κ. Μαρία Βολυράκη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η ευλόγηση των σταφυλιών στις Μάλλες»:

Κερκύρας Νεκτάριος: Οι τρεις λόγοι για τους οποίους ο Κύριος μεταμορφώθηκε
Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μονή του Οσίου Δαβίδ Ευβοίας
Χειροτονία διακόνου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων
Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις