Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κερκύρας Νεκτάριος: Οι τρεις λόγοι για τους οποίους ο Κύριος μεταμορφώθηκε

Κερκύρας Νεκτάριος: Οι τρεις λόγοι για τους οποίους ο Κύριος μεταμορφώθηκε

Κερκύρας Νεκτάριος: Οι τρεις λόγοι για τους οποίους ο Κύριος μεταμορφώθηκε
https://bit.ly/33dqGDb

Κερκύρας Νεκτάριος: Οι τρεις λόγοι για τους οποίους ο Κύριος μεταμορφώθηκε

Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Κερκύρας.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς μάς πληροφορεί ότι στην πραγματικότητα επί του όρους Θαβώρ δεν γίνεται μεταμόρφωση του Χριστού, αλλά μεταμορφώνονται τα μάτια των Μαθητών Του, τα οποία αποκαθαίρονται και έχουν την δυνατότητα πλέον να δουν τον Κύριο ως τέλειο Θεό και τέλειο άνθρωπο. Εκτός από τον Χριστό πάνω στο όρος Θαβώρ, κατά την ώρα της Μεταμορφώσεως, ο Πέτρος, ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης βλέπουν ακόμη τον Μωυσή και τον Ηλία. Με τον τρόπο αυτό ο Κύριος αποδεικνύει επιπλέον ότι ο Ίδιος κυριεύει τόσο την ζωή, όσο και τον θάνατο. Ο θάνατος με την σειρά του μεταφράζεται ως ζωή της αιωνιότητος για όσους παίρνουν την απόφαση να ακολουθήσουν τον Ιησού Χριστό και να αγωνιστούν πνευματικά.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος ανέφερε τρεις λόγους για τους οποίους ο Κύριος μεταμορφώθηκε. Ο πρώτος λόγος είναι για να δείξει όλη την Θεϊκή Του δόξα στους Μαθητές Του πριν το εκούσιο Πάθος Του. Ο δεύτερος είναι διότι ο Ιησούς Χριστός θέλησε με την Μεταμόρφωσή Του να δείξει την δόξα και της ανθρώπινης φύσεως, την οποία και είχε ενδυθεί. Και ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με την φωνή του Ουρανίου Πατρός Του που ακούστηκε λέγοντας : “ οὗτός ἐστιν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός, ἐν ᾧ εὐδόκησα· αὐτοῦ ἀκούετε”. Την στιγμή αυτή φανερώνεται η Αγία Τριάδα. Ο Ουράνιος Πατέρας προτρέπει τους Μαθητές και κατ’ επέκτασιν εμάς να υπακούμε τον Κύριο και να τηρούμε απαρεγκλίτως το Θείο θέλημά Του. Η υπακοή μας αυτή θα ανοίξει τους κρουνούς της Θείας Χάριτος και θα μας εισαγάγει στην Βασιλεία των Ουρανών.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στην Γερόντισσα, στις αδελφές της Μονής, αλλά και σε όλους τους προσκυνητές η Αγία νεφέλη και το Θαβώριο – Άκτιστο Φως να σκεπάζουν και να ευλογούν την ζωή τους.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κερκύρας Νεκτάριος: Οι τρεις λόγοι για τους οποίους ο Κύριος μεταμορφώθηκε»:

Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μονή του Οσίου Δαβίδ Ευβοίας
Χειροτονία διακόνου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων
Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Η Αργολίδα γιορτάζει τον προστάτη της Άγιο Θεοδόσιο το νέο (ΦΩΤΟ)
Εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις