Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Το ΦΕΚ για το Άγιο Δωδεκαήμερο

Το ΦΕΚ για το Άγιο Δωδεκαήμερο

Το ΦΕΚ για το Άγιο Δωδεκαήμερο

Το ΦΕΚ για το Άγιο Δωδεκαήμερο

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τον εορτασμό του Αγίου Δωδεκαημέρου στις Εκκλησίες.

Το ΦΕΚ αναφέρει ότι θα πραγματοποιηθεί η τέλεση των Θείων Λειτουργιών Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά (Περιτομή του Χριστού) και Θεοφάνεια με την παρουσία 25 πιστών ενώ στους Μητροπολιτικούς Ναούς το ανώτατο όριο των πιστών θα είναι 50.

Ανήμερα των Θεοφανείων δεν θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός των υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Ακολουθεί το άρθρο του ΦΕΚ αναλυτικά:

Χώροι λατρείας / θρησκευτικές τελετές

Τήρηση κανόνων λειτουργίας, απαιτήσεων και διαδικασιών του Παραρτήματος ΙΙΙ, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, με ευθύνη των οικείων θρησκευτικών αρχών.

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά το άρθρο 2 εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

– Τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

– Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής την 25η.12.2020, την 1η.1.2021 και την 6η.1.2021 με την παρουσία φυσικών προσώπων, τηρουμένης πάντως της μέγιστης αναλογίας ενός ατόμου ανά δεκαπέντε (15) τ.μ. και με μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων τα είκοσι πέντε (25) φυσικά πρόσωπα, εξαιρουμένων των Μητροπολιτικών Ναών, όπου αυτοί υφίστανται, στους οποίους ο μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων ορίζεται στα πενήντα (50) φυσικά πρόσωπα.

– Στις κηδείες και τις σχετικές με αυτές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, έως εννέα (9) ατόμων και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής.

– Κατά την εορτή των Θεοφανείων (6.1.2021) δεν πραγματοποιείται αγιασμός των υδάτων σε οποιοδήποτε ανοιχτό δημόσιο χώρο, παρά μόνο εντός των Ιερών Ναών.

Το ΦΕΚ για το Άγιο Δωδεκαήμερο

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Το ΦΕΚ για το Άγιο Δωδεκαήμερο»:

Εορτή Αγίου Μοδέστου Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων
Το σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία
34η Επέτειος Επανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Λουκά
Σάμου Ευσέβιος: Θα στερηθούμε και της θείας λατρείας;

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο