Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Φθιώτιδος Συμεών: Να αποδίδουμε την Ανάσταση με την ζωή μας

Φθιώτιδος Συμεών: Να αποδίδουμε την Ανάσταση με την ζωή μας

Φθιώτιδος Συμεών: Να αποδίδουμε την Ανάσταση με την ζωή μας

Φθιώτιδος Συμεών: Να αποδίδουμε την Ανάσταση με την ζωή μας

«Να αποδίδουμε την Ανάσταση με την ζωή μας και να την προσφέρουμε ως βίωμα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις» παρότρυνε τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών κατά την εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα.

Ο κ. Συμεών ετέλεσε τον Αναστάσιμο Εσπερινό στον μέχρι πρότινος ιδιωτικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στην παραλία Πελασγίας, ο οποίος χάρη στην βούληση των ιδιοκτητριών αδελφών Αναστασίας και Χριστίνας Μαρούλη περιήλθε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και πλέον αποτελεί Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο υπαγόμενο απευθείας στην Ιερά Μητρόπολη. Ο κ. Συμεών ανακοίνωσε μάλιστα ότι αναθέτει την φροντίδα λειτουργίας του Παρεκκλησίου κατά τους θερινούς μήνες στον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της πλησιοχώρου Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο και την συνοδεία του σε συνεργασία με τον εφημέριο της Πελασγίας π. Δημήτριο Κανασα.

Στην Πελασγία υποδέχθηκε τον κ. Συμεών εκ μέρους της Δημάρχου Στυλίδος ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Πρεμέτης.

Ακολούθως ο κ. Συμεών ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας, όπου ετέλεσε αναστάσιμη ιερά αγρυπνία. Στην ομιλία του ο κ. Συμεών τόνισε ότι «η Ανάσταση δεν είναι μια περιστασιακή εορτή, αλλά η ζωή η ίδια της Εκκλησίας και των πιστών. Χριστιανός που δεν βιώνει την Ανάσταση και δεν την φανερώνει στην καθημερινή του ζωή, δεν είναι αληθινός χριστιανός. Το βίωμα της Αναστάσεως κατεξοχήν αναπτύσσεται μέσα στην δοκιμασία των διαπροσωπικών σχέσεων, στις δυσκολίες της αγάπης μεταξύ των ανθρώπων».

Στην ιερά αγρυπνία παρέστησαν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Γενικός Αστυνομικός Περιφερειακός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας και ο Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Φθιώτιδος Συμεών: Να αποδίδουμε την Ανάσταση με την ζωή μας»:

Η Ιερά Παννυχίδα επί τη Αποδόσει του Πάσχα στη Σύμη
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη νησίδα Θοδωρού
Αγρυπνία στο Επισκοπείο Άρτης για την Απόδοση της Αναστάσεως
Αγρυπνία Αναλήψεως του Κυρίου στα Γιαννιτσά
Πανήγυρις Αγίου Λουκά του ιατρού στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Θερμαΐκού
Απόδοση εορτής Πάσχα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο