Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Φθιώτιδος Συμεών: Ο Άγιος Ηρωδίων έγινε φως και μας φώτισε όλους

Φθιώτιδος Συμεών: Ο Άγιος Ηρωδίων έγινε φως και μας φώτισε όλους

Φθιώτιδος Συμεών: Ο Άγιος Ηρωδίων έγινε φως και μας φώτισε όλους

Φθιώτιδος Συμεών: Ο Άγιος Ηρωδίων έγινε φως και μας φώτισε όλους

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ηρωδίωνος, στην Ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας, εορτάστηκε χθες στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος η «χειμερινή» γιορτή του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, πλαισιούμενος από τον εορτάζοντα Αρχιμ. π. Ηρωδίωνα Ρίζο, Ιεροκήρυκα και Διευθυντή του Γραφείου Συντονισμού Θείου Κηρύγματος και Αντιμετωπίσεως Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως και τον Αρχιδιάκονο του π. Νικόλαο Πολυζώη.

Συμπροσευχήθηκαν δε, ο Άγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, ο Πρωτ. π. Δημήτριος Ατματζίδης, Διευθυντής της Υπηρεσίας Τύπου και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι.Μ. Φθιώτιδος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Δημήτριος Δρακάκης, η Πρόεδρος του Ηθικοθρησκευτικού και Ιεραποστολικού Συλλόγου της πόλεως «Άγιος Ηρωδίων» κ. Ηρώ Μπογδάνου με σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου, καθώς και πολλοί πιστοί.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm).

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Αποστόλου Ηρωδίωνος, του φωτιστού του λαού της Φθίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Άγιος Ηρωδίων, όπως και οι άλλοι Άγιοι της Εκκλησίας μας, μας δείχνουν τον δρόμο για να βρούμε το αληθινό νόημα της ζωής μας, που είναι ο Χριστός».

«Ο Άγιος Ηρωδίων με την ζωή του έγινε ο ίδιος Φως και φώτισε και άλλους ανθρώπους. Εποίησε και έπειτα εδίδαξε και σε αυτόν τον δρόμο του φωτισμού και του Ευαγγελίου του Χριστού μας καλεί να βαδίσουμε όλοι, για να βρούμε το πραγματικό νόημα της ζωής και της αληθινής, της αιώνιας ευτυχίας. Να γινόμαστε με τα έργα μας και με τις πράξεις μας οι ίδιοι φωτεινά παραδείγματα του Ευαγγελίου του Χριστού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικώς στον εορτάζοντα π. Ηρωδίωνα και στενό του συνεργάτη, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του, να αντλεί δύναμη και ελπίδα από τον Άγιο του και έτσι να πορεύεται μέσα στον διακονία που του έχει αναθέσει η Αγία μας Εκκλησία, να κηρύττει τον Χριστό και με το ήθος του να διδάσκει και να αναπαύει τους ανθρώπους.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Προϊστάμενο της Ενορίας και Αναπληρωτή Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος Πρωτ. π. Χρήστο Τσιλοφύτη και τους συνεργάτες του για το ποιμαντικό έργο που επιτελούν στην Ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας και για την ανιδιοτελή προσφορά του στον τομέα Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και την κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου για το ιεραποστολικό τους έργο, το οποίο επιτελούν τόσο σε τοπικό, όσο και σε διευρυμένο επίπεδο ως Σύλλογος.

Φωτογραφία: Δημήτριος Ανάγνου

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Φθιώτιδος Συμεών: Ο Άγιος Ηρωδίων έγινε φως και μας φώτισε όλους»:

Κερκύρας Νεκτάριος: Ορθόδοξος χριστιανός χωρίς Σταυρό δεν νοείται
Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων
Νέος Πρεσβύτερος – Ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Παναγίας Κορώνης

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο