Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Φθιώτιδος Νικόλαος: «Η Θεία Λειτουργία μας συνενώνει με τον Θεό και μας αγιάζει»

Φθιώτιδος Νικόλαος: «Η Θεία Λειτουργία μας συνενώνει με τον Θεό και μας αγιάζει»

Φθιώτιδος Νικόλαος: «Η Θεία Λειτουργία μας συνενώνει με τον Θεό και μας αγιάζει»
http://www.imfth.gr/sites/default/files/field/image/news/album2/img_0037_2.jpg

Φθιώτιδος Νικόλαος: «Η Θεία Λειτουργία μας συνενώνει με τον Θεό και μας αγιάζει»

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το πρωί της Πέμπτης 14 Ιουνίου στον Μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας της πόλεως Λαμίας, επί τη μνήμη του Αγίου Προφήτου Ελισαίου και του εν Αγίοις πατρός ημών Μεθοδίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας και Περιχώρων, Στυλίδος και Πελασγίας, στο πλαίσιο της Μηνιαίας Ιερατικής Συνάξεως για το μήνα Ιούνιο.

Στις Ιερές ακολουθίες έψαλλαν οι Ιεροψάλτες του Ναού κ. Χρήστος Τσιρίγκας Πρωτοψάλτης, ο κ. Χρήστος Φωτόπουλος Λαμπαδάριος, ο κ. Παύλος Λιάσκος Ιεροψάλτης και καλλίφωνοι Ιερείς.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης αναφερόμενος στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας πριν την πραγματοποίηση της Συνάξεως χαρακτηριστικά είπε:

«Η Θεία Λειτουργία σεβαστοί Πατέρες, μας συνενώνει με τον Θεό και για να υπάρχει πρόοδος στη ζωή μας θα πρέπει να συνδεόμαστε με τα άνωθεν. Η σύνδεση με τον Χριστό και την Εκκλησία μας ενώνει και μας αγιάζει».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Κύριος δια πρεσβειών της Αγίας Σοφίας να σκεπάζει την Ιερά Μητρόπολη και να καθοδηγεί τους πιστούς της. Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Μηναία Ιερατική Σύναξη των Εφημερίων Λαμίας και περιχώρων, Στυλίδος και Πελασγίας υπό του Σεβασμιωτάτου.

Αρχικά ο Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Σεβασμιωτάτου Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Αθανάσιος Κυρίτσης μετά από προτροπή του Σεβασμιωτάτου, ανέγνωσε ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο κείμενο του Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης, το οποίο αναφερόταν στην προετοιμασία της μετοχής των πιστών στην Θεία Κοινωνία.

Ο Σεβασμιώτατος σχολιάζοντας εκτενώς το κείμενο ανέλυσε το θέμα της τελέσεως της συχνής Θείας Λειτουργίας με την οποία ο Ιερεύς και οι πιστοί συνενώνονται με τον Θεό και αγιάζονται και προέτρεψε τους Ιερείς να τελούν το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συχνά.

Ακολούθως αναφέρθηκε εκτενώς σε επίκαιρα θέματα, σχολιάζοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η οποία πλήττει την Ορθοδοξία και την Πατρίδα μας προτρέποντας και παρακινώντας τους Ιερείς να εμμένουν πιστοί στο καθήκον τους δίδοντας δύναμη πίστεως, ενότητος και φιλοπατρίας στο ποίμνιό τους.

Ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο της Ενορίας π. Χρήστο Τσιλοφύτη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την φιλοξενία της Μηνιαίας Συνάξεως και τους συνεχάρη για την αυξανόμενη πρόοδο της Ενορίας.

Ακολούθησε όπως κάθε φορά ευρεία συζήτηση για τρέχοντα θέματα Διοικητής και Πνευματικής φύσεως, εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και οι Ιερείς προμηθεύτηκαν το φάκελό τους με το έντυπο ποιμαντικό υλικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα με «Φθιώτιδος Νικόλαος: «Η Θεία Λειτουργία μας συνενώνει με τον Θεό και μας αγιάζει»»:

Χίου Μάρκος: Δεν αναγνωρίζω κράτος με τον όρο Μακεδονία
Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στη Βέροια
Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Λαμία 18 Ιουνίου
Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στο Ναύπλιο

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις