Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τα γενέθλια του Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως

Τα γενέθλια του Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως

Τα γενέθλια του Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως
http://www.imdos.gr/wp-content/uploads/
2019/07/IMG_8010-e1563625234900.jpg

Τα γενέθλια του Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως

Τα πεντηκοστά γενέθλια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως (Πλόβντιβ) κ. Νικολάου γιορτάστηκαν με ευχαριστία και δοξολογία στο Θεό και προσευχή προκειμένου ο Κύριος να του δίδει έτη πολλά για να συνεχίσει την πολύκαρπη και φιλόχριστη διακονία του στην πολυάριθμη επαρχία που διαποιμαίνει. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν τιμητικά ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος και ο πρώην Βασιλέας της Βουλγαρίας Συμεών.

Στο εορταστικό αυτό γεγονός συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Θεόφιλο Βασιλάκο, τον Αρχιδιάκονο Σεραφείμ Ντόβα και το συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αλέξανδρο Παπαϊωάννου.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως, στο Καθολικό της πρόσφατα ανακαινισμένης Ιεράς Μονής Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης, στα περίχωρα της Φιλιππουπόλεως και κοντά στην Στενήμαχο, προέστη ο τιμώμενος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, συμπαραστατούμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, τον εν Δυτική και Κεντρική Ευρώπη κ. Αντώνιο, Ρούσε κ. Ναούμ, Στάρας Ζαγοράς κ. Κυπριανό, Βράτσης κ. Γρηγόριο και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σαφίτας κ. Δημήτριο (Πατρ. Αντιοχείας), Μελενίκου κ. Γεράσιμο, Βελίκης κ. Σιώνιο, Μπελογκράντσκι κ. Πολύκαρπο, Κωνσταντίνης κ. Ιάκωβο και Ζνεπόλεως κ. Αρσένιο.

Πλήθος κληρικών, μοναχών και λαϊκών προσήλθαν στο Μοναστήρι των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης, στις υπώρειες της Ροδόπης, για να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ιεράρχη. Στην Θεία Λειτουργία έψαλλαν βυζαντινά η Χορωδία του Πατριαρχείου Αντιοχείας και ο Χορός της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλιππουπόλεως.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τα γενέθλια του Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως»:

Η Εορτή του προστάτου των γουνοποιών στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)
Το προσκύνημα του Αρχιεπισκόπου στην νήσο Άμπελο
45 χρόνια από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο
Εορτή Αγίων Συμεών του δια Χριστόν σαλού και Ιωάννου
Νυχτερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προφήτου Ηλιού στη Μητρόπολη Κυδωνίας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις