Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Σημερινη Εορτη » 24 Ιουνίου: Γενέθλιο Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού

24 Ιουνίου: Γενέθλιο Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού

Αγρυπνία Γενεθλίου Τιμίου Προδρόμου στη Νέα Ιωνία Βόλου Αγρυπνία Γενεθλίου Τιμίου Προδρόμου στη Μονή Μαχαιρά Κύπρου Γενέθλιο Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού εορτάζεται 24 Ιουνίου

Την ημέρα αυτή η Αγία μας εκκλησία εορτάζει το γενέσιο του ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη. Ο πατέρας του Ζαχαρίας, ήταν ιερέας. Κάποια ημέρα την ώρα του θυμιάματος, είδε μέσα στο θυσιαστήριο άγγελο Κυρίου, ο οποίος του ανήγγειλε ότι θα αποκτούσε γιο τον οποίο θα ονόμαζε Ιωάννη. Ο Ζαχαρίας σκίρτησε από χαρά, αλλά δυσπιστούσε. Η γυναίκα του ήταν ηλικιωμένη και στείρα και άρα ήταν αδύνατο να κυοφορήσει και αυτές τις αμφιβολίες τις εξέφρασε στον άγγελο ο οποίος του απάντησε ότι το παιδί θα γεννηθεί και εκείνος θα τιμωρηθεί για την απιστία του, παραμένοντας κωφάλαλος μέχρι να πραγματοποιηθεί η βουλή του Θεού.

Πράγματι η γυναίκα του η Ελισάβετ συνέλαβε και μετά από εννέα μήνες γέννησε γιο. Οκτώ ημέρες μετά τη γέννηση κατά την περιτομή του παιδιού οι συγγενείς, θέλησαν να του δώσουν το όνομα του πατέρα του δηλ. Ζαχαρία. Όμως ο Ζαχαρίας έγραψε επάνω στο πινακίδιο το όνομα Ιωάννης.

Αμέσως λύθηκε η γλώσσα του και όλοι οι παριστάμενοι πλημμύρισαν χαρά κι ελπίδα, διότι κατάλαβαν ότι γεννήθηκε ο Πρόδρομος της παρουσίας του αναμενόμενου Μεσσία. Ο Ιωάννης δε διέθετε μόνο το χάρισμα της προφητείας, αλλά αξιώθηκε και τη μεγαλύτερη χαρά και τιμή. Βάπτισε το Μεσσία Χριστό, τον οποίο και ομολογούσε σ’ όλη του τη ζωή.

Ἀπολυτίκιον Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε. Γενέθλιο Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού

Προφῆτα καὶ Πρόδρομε, τῆς παρουσίας Χριστοῦ, ἀξίως εὐφημῆσαι σέ, οὐκ εὐποροῦμεν ἠμεῖς, οἱ πόθω τιμῶντες σέ, στείρωσις γὰρ τεκούσης, καὶ πατρὸς ἀφωνία, λέλυται τὴ ἐνδόξω, καὶ σεπτή σου γεννήσει, καὶ σάρκωσις Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, κόσμω κηρύττεται.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Γενέθλιο Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού»:

Εορτή Αγίου Ευσεβίου Επισκόπου Σαμοσάτων στο Λαγκαδά
Μνημόσυνο μακαριστού Γέροντα Ευσεβίου Γιαννακάκη
Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ
Αυστραλίας Μακάριος: Να ακολουθούμε το θέλημα του Θεού
Αγρυπνία Γενεθλίου Τιμίου Προδρόμου στα Γρεβενά
Πανήγυρις Αγίων Αναργύρων και Υποδοχή Εικόνας της Παναγίας στη Μητρόπολη Τρίκκης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο