Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Γενική Ιερατική σύναξη στο Καρπενήσι

Γενική Ιερατική σύναξη στο Καρπενήσι

Γενική Ιερατική σύναξη στο Καρπενήσι

Γενική Ιερατική σύναξη στο Καρπενήσι

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, η καθιερωμένη πλέον γενική ιερατική σύναξη υπό του σεπτού ποιμενάρχου στον Ιερό Ναό Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου.

Με την προσέλευση των κληρικών της επαρχίας στις 9.00 π.μ. τελέσθηκε αρχικά Παράκληση και στη συνέχεια ο εφημέριος του ναού, πρωτ. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος παρέθεσε πλούσιο υπαίθριο πρωινό σε όλους τους παρευρισκομένους στη νότια πλευρά του ναού, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Επίσημος προσκεκλημένος εισηγητής ήταν ο πρωτ. Αθανάσιος Αθανασίου, ένας πολύπειρος κληρικός με καταγωγή από τον Ορχομενό Βοιωτίας και με σχεδόν εξήντα (60) χρόνια ιερατικής διακονίας. Ο εισηγητής με τη γλαφυρότητα του λόγου του κατέθεσε στο ακροατήριο εμπειρίες από την ιερατική και εκπαιδευτική διακονία του, εμπειρίες ζωής.

Στη συνέχεια ο επίσκοπος αναφέρθηκε στο εργαστήριο συντήρησης εικόνων που λειτουργεί ήδη στη Μητρόπολη και έδωσε το λόγο στις υπεύθυνες του εργαστηρίου. Η κ. Έφη Γρηγοροπούλου αναφέρθηκε αρχικά στο σκοπό λειτουργίας του εργαστηρίου και στη συνέχεια η κ. Αριστέα Καλιάντα παρουσίασε ενδεικτικά έργα που έχουν ήδη συντηρηθεί. Ακολούθησε διάλογος για το πως οι πατέρες θα μπορούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή που τους δίνεται.

Κατόπιν ήρθε κλιμάκιο της εταιρείας Watt & Volt και ενημέρωσε τους παρισταμένους κληρικούς για τη δράση της στο τόπο.

Στο τέλος ο ποιμενάρχης πήρε το λόγο και ενημέρωσε τους συνεργάτες κληρικούς για τρέχοντα εκκλησιαστικά θέματα. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μεσημεριανή τράπεζα, την οποία παρέθεσε ο Μητροπολίτης σε όλους τους παρισταμένους στο χωριό Γοργιανάδες. Άπαντες αφού ευχαρίστησαν τον επίσκοπο, ευχήθηκαν για ένα καλό καλοκαίρι, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη ιερατική σύναξη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Γενική Ιερατική σύναξη στο Καρπενήσι»:

Μητρόπολη Βεροίας: Το μυστήριο της Εξομολόγησης στον καιρό της πανδημίας
Εορτή Αγίων Λεοντίου, Υπατίου και Θεοδούλου
Συνέρχεται η Αγία και Ιερά Σύνοδος στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο