Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Γιατί αριθμός 666 και όχι κάτι άλλο;

Γιατί αριθμός 666 και όχι κάτι άλλο;

Γιατί αριθμός 666 και όχι κάτι άλλο;

Γιατί αριθμός 666 και όχι κάτι άλλο;

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε συνηθίσει να ακούμε ο αριθμός 666, ο οποίος έχει εισχωρήσει σε ότι υπάρχει στην αγορά: τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού κλπ.

Γενικά, φαίνεται παντού σε όλα τα ψώνια όπου υπάρχουν στην ειδική ετικέτα τρεις μακρύτερες κάθετες γραμμές, οι οποίες διαβάζονται από το μηχάνημα ελέγχου ως 666.

Για εμάς τους χριστιανούς, ο αριθμός αυτός αναφέρεται στην Αποκάλυψη, στο κεφάλαιο ΙΓ’ στίχο 18, την οποία έγραψε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος στην Πάτμο, όπου ήτο εξόριστος.

Είναι ο αριθμός τον οποίο θα επιβάλλει ο αντίχριστος σε όλους τους ανθρώπους, για να σφραγισθούν με αυτόν στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο, διαφορετικά δεν θα μπορούν να αγοράζουν.

Σκεφτήκαμε ποτέ γιατί να είναι ο αριθμός 666 και να μην είναι 616 ή 516 κλπ;

Ας ακούσουμε τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη για να δούμε ποιος είναι ο λόγος που επιμένουν οι Εβραίοι στο 666 ώστε να έχουμε την προσοχή μας «ότι αι ημέραι πονηραί εισίν» (Εφεσ. 5:16).

– Γέροντα, για ποιο λόγο βάζουν αυτόν τον συγκεκριμένο αριθμό κι ενώ γίνεται τόσος λόγος και τέτοια αντίδραση και ενώ τον αναφέρει η Γραφή ως σημαδιακό αριθμό, αυτοί με τίποτα δεν θέλουν να τον αλλάξουν;

Τότε εκείνος με την σοφία που τον διέκρινε μας έδωσε την εξήγηση κι εμείς ακούγαμε γεμάτοι έκπληξη και θαυμασμό:

– …Επειδή, λοιπόν, οι Εβραίοι στον καιρό της Παλαιάς Διαθήκης είχαν με διάφορους πολέμους υποτάξει πολλούς λαούς, ήθελαν τότε να τους επιβάλλουν μια εθνική φορολογία συγκεκριμένη για όλους τους λαούς που θα δήλωνε υποτέλεια και τότε όρισαν ότι η εθνική τους φορολογία για τα έθνη θα ήταν συγκεκριμένη.

Γράφει, λοιπόν, η Παλαιά Διαθήκη: Ο χρυσός ο οποίος κάθε έτος εισήρχετο εις το ταμείον του Σολομώντος ήταν εξακόσια εξήκοντα εξ τάλαντα χρυσού, «και ην ο σταθμός του χρυσίου του ενεχθέντος τω Σαλωμών εν ενιαυτώ ενί εξακόσια εξήκοντα εξ τάλαντα χρυσίου…» (Παραλειπομένων Β’ κεφ. Θ’ στιχ. 13) επίσης και (Βασιλειών Γ’ κεφ. Ι’ στιχ. 14).

Βλέπουμε, λοιπόν ότι αυτός ο αριθμός 666 δεν είναι τυχαίος, αλλά αποσκοπεί στο εθνικό συμφέρον των Εβραίων οι οποίοι δεν πίστεψαν στον Κύριό μας και γι’ αυτό θεωρούν τις προφητείες εκείνες ανεκπλήρωτες (!).

Θα πλανηθούν, λοιπόν, κάνοντας μεσσία τους τον αντίχριστο, με τον οποίο ελπίζουν ότι θα υποτάξουν όλον τον κόσμο.

Κι έτσι ως συγκεκριμένο αριθμό υποτέλειας βάζουν πάλι τον παλιό εθνικό φορολογικό αριθμό, που είναι ο αριθμός 666 (εξακόσια εξήντα εξ), τον οποίο είχαν επιβάλλει και τότε, παλιά, στους υποταγμένους λαούς.

Γι’ αυτούς, λοιπόν, είναι ιερός αριθμός, που συνδέεται με την παλιά ένδοξη πατρίδα τους, τότε που ο εβραϊκός λαός ήταν ο κατ’ εξοχήν εκλεκτός λαός του Θεού.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλουν να τον αλλάξουν.

Από το βιβλίο «Σκεύος Εκλογής»,
Εκδόσεις Άγιον Όρος, Ιερομ. Χριστόδουλου Αγγελόγλου
1996, Σελ: 225-226
Ευλογία Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου
Κορώνεια Βοιωτίας – Μάρτιος 2015

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Προσθέστε Σχόλιο