Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Γυναίκα που προσέρχεται γεμάτη πίστη

Γυναίκα που προσέρχεται γεμάτη πίστη

Γυναίκα που προσέρχεται γεμάτη πίστη

Γυναίκα που προσέρχεται γεμάτη πίστη

Οι άλλοι

Χιλιάδες λαού ακολουθούσαν τον Χριστό, καθώς πορευόταν προς το σπίτι, όπου τον είχε καλέσει ο αρχισυνάγωγος Ιάειρος για να θεραπεύσει τη βαριά ασθενούσα, μονάκριβη κόρη του. Καί μάλιστα «συνέπνιγον αυτόν», δηλαδή είχαν κολλήσει επάνω του, ώστε να δημιουργείται ένα κινούμενο ανθρώπινο τείχος. Μοναδική ευλογία να μπορείς ν’ ακουμπήσεις τον ίδιο τον Χριστό. Κι όμως, οι όχλοι συνωθούνται ασυγκίνητοι, κυριευμένοι από επιπόλαιη περιέργεια να δούν τον Χριστό να θαυματουργεί, χωρίς να τούς αγγίζει τίποτε βαθύτερο, αδιάφοροι για οτιδήποτε πνευματικό.

Καί μέσα σέ όλους αυτούς, μόνη μία γυναίκα, ταλαιπωρημένη από το πρόβλημά της, έχοντας χάσει όλη της την περιουσία, ψάχνοντας την ίαση και απελπισμένη από τους ανθρώπους, προσέρχεται γεμάτη πίστη, δηλαδή ολοκληρωτική εξάρτηση από το θείο έλεος. Καί έρχεται μήν τολμώντας να διεκδικήσει, χωρίς ν’ ανοίξει το στόμα της, πιστεύοντας ότι δεν είναι άξια ν’ απασχοληθεί μαζί της ο Διδάσκαλος.

Το μόνο πού θέλει είναι απλώς να τον ακουμπήσει. Κι αυτή η επαφή, πού γίνεται χωρίς εξωτερικά να διαφέρει από τα ακουμπίσματα των λοιπών ανθρώπων στον Χριστό, επιφέρει τέτοια ανατροπή και αποκάλυψη πού την καθιστά άξια μνείας ανά τούς αιώνες, όπου κηρύσσεται το Ευαγγέλιο.

«Τίς ο αψάμενός μου;», ρωτά ο Χριστός όταν οι όχλοι τον συνθλίβουν, για να καταδείξει τη διαφορά της πίστης και της ταπείνωσης πού διέκριναν τη συγκεκριμένη ψυχή από όλες τίς άλλες.

Κι ενώ και άλλοι ενδεχομένως από τούς παρόντες να είχαν ανάγκη θαυμαστής θεραπείας, αυτή ενεργείται μόνο στη γυναίκα πού τη λαμβάνει, ακριβώς γιατί διέφερε από όλους τούς άλλους.

Ο Χριστός μας την επιβραβεύει για τον τρόπο της ζωής της, για το γεγονός ότι πορεύεται μέ ενσυνείδητα πιστεύματα και ξεκάθαρη στάση απέναντί του, χωρίς να συναγελάζεται, να συμμορφώνεται και να υποτάσσεται καιροσκοπικά, γι’ αυτό και της παραγγέλλει να συνεχίσει να ζεί έτσι.

Πόσοι και πόσοι δεν συνωθούνται μέσα στους Ναούς μας, ιδίως στις μεγάλες εορτές και τις πανηγύρεις Αγίων. Πόσο όμως, όλοι αυτοί είναι λαός τού Θεού διακρινόμενοι από πίστη και αρετή και πόσο είναι όχλος πού όπως τότε έρχεται και συνθλίβει και συνθλίβεται χωρίς να ωφελείται, ακριβώς διότι δεν ενεργεί ενσυνείδητα και δεν πορεύεται με γνώμονα την πίστη.

Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος Νικολόπουλος

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Σχετικά άρθρα με «Γυναίκα που προσέρχεται γεμάτη πίστη»:

Απόστολος Κυριακής Ζ´ Λουκά 28-10-2018
Ευαγγέλιο Κυριακής ΣΤ´ Λουκά 21-10-2018
Μήπως και εμείς διώχνουμε τον Χριστό;
Απόστολος Κυριακής ΣΤ´ Λουκά 21-10-2018

Προσθέστε Σχόλιο