Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η αποκαθήλωση στον Λόφο της Ξενιάς της Ι.Μ. Δημητριάδος

Η αποκαθήλωση στον Λόφο της Ξενιάς της Ι.Μ. Δημητριάδος

Η αποκαθήλωση στον Λόφο της Ξενιάς της Ι.Μ. Δημητριάδος
https://imd.gr/wp-content/uploads/2018/04/20180406_anapxenia_08.jpg

Η αποκαθήλωση στον Λόφο της Ξενιάς της Ι.Μ. Δημητριάδος

Η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης στον Λόφο της Παναγίας Ξενιάς τελέστηκε και την φετινή Μεγάλη Παρασκευή, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος συνέχισε την παράδοση πολλών δεκαετιών στην Τοπική Εκκλησία. Στην τελετή συμμετείχαν Κληρικοί της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλμυρού, η Υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης, εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «εμείς οι άνθρωποι θέλουμε να βιώνουμε και με παραστατικό τρόπο τα συναισθήματα που γεννώνται από τα Πάθη του Κυρίου. Τις προηγούμενες ημέρες η Εκκλησία μας παρουσίασε τον Χριστό ως Νυμφίο, καλώντας μας να Τον αγαπήσουμε με την καρδιάς μας, γιατί για εμάς έγινε άνθρωπος και έφθασε στο ακραίο σημείο της ταπείνωσης, στον φυσικό θάνατο. Αυτός είναι ο Θεός μας, Σταυρωμένος, που πεθαίνει, αλλά δεν μπορεί να Τον αντέξει ο Άδης και καταργεί τον θάνατο, με την Ανάστασή Του. Πάνω στον Γολγοθά, με τους τρεις σταυρούς, διαδραματίστηκε αυτό που συμβαίνει στην ζωή του κάθε ανθρώπου. Η ζωή μας είναι ανάμεσα στους δύο ληστές, αφού όλοι φέρουμε την εμπειρία της αμαρτίας. Όμως, το παράδειγμα του μετανοήσαντος Ληστού μάς δείχνει ότι κανείς δεν πρέπει να στερηθεί τον Παράδεισο. Δεν υπάρχει ασυγχώρητη αμαρτία. Αυτό που μετρά είναι η ουσιαστική μετάνοια… Ο Χριστός ζητά από εμάς να Του εναποθέσουμε τις αμαρτίες μας και να ζητήσουμε την συγγνώμη Του…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «σε τούτες τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας, νιώθω, ως Επίσκοπος, ότι στρεφόμαστε και πάλι στην Ορθόδοξη πίστη μας, που μας ενώνει. Αυτή η ενότητα είναι το μεγάλο μας όπλο. Ξέρουμε πού ν’ ακουμπήσουμε και από πού να αντλήσουμε δύναμη και ελπίδα για εμάς και τα παιδιά μας. Τίποτα δεν μπορεί να μας φοβίσει, όσο διατηρούμε την ενότητα, με κέντρο την πίστη μας».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την εξέλιξη της ανοικοδόμησης της παλαιάς Μονής Ξενιάς και ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στο μεγάλο αυτό έργο, που συνιστά ένα όνειρο ζωής για την Τοπική Εκκλησία.

Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος προέστη της περιφοράς του Επιταφίου στο νέο Διαδημοτικό Κοιμητήριο του Βόλου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Θεσσαλίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου και πλήθους πενθούντων αδελφών, στους οποίους απηύθυνε θερμό αναστάσιμο χαιρετισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Η αποκαθήλωση στον Λόφο της Ξενιάς της Ι.Μ. Δημητριάδος
https://imd.gr/wp-content/uploads/2018/04/20180406_anapxenia_07.jpg
Σχετικά άρθρα με «Η αποκαθήλωση στον Λόφο της Ξενιάς της Ι.Μ. Δημητριάδος»:

Αί γενεαί πάσαι – Εγκώμια στάση Γ´ (Βίντεο)
Άξιον εστί – Εγκώμια στάση Β´ (Βίντεο)
Η ζωή εν τάφω – Εγκώμια στάση Α´
Ακολουθία Αχράντων Παθών στο Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις