Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Η θαυμαστή προστασία της Παναγίας

Η θαυμαστή προστασία της Παναγίας

Η θαυμαστή προστασία της Παναγίας

Η θαυμαστή προστασία της Παναγίας

Επανειλημμένως ο Θεός έδειξε μέσω της Κιβωτού την προστασία Του στον περιούσιο λαό Του.

Όταν οι ιερείς που την μετέφεραν, μπήκαν στον Ιορδάνη ποταμό, τότε με θαυμαστό τρόπο σταμάτησαν τα νερά την προς τα κάτω ροή τους, και έτσι μπόρεσε να διαβεί τον ποταμό το ενάμισι περίπου εκατομμύριο των Ισραηλιτών.

Αυτήν επίσης περιέφεραν γύρω από τα τείχη της Ιεριχούς κατ’ εντολήν του Θεού, με θαυμαστό αποτέλεσμα να γκρεμιστούν τα τείχη της.

Αντίστοιχα και πολύ περισσότερο, η Υπεραγία Θεοτόκος είλκυσε και ελκύει τα θαυμαστά ελέη του Θεού στην προσωπική μας ζωή και στην εθνική μας ιστορία.

Το έθνος μας μεγαλούργησε υπό τη Σκέπη της, μάλιστα τότε, στο Έπος του 40, στα ηπειρωτικά βουνά: Ο υποδεέστερος σε αριθμό και εξοπλισμό ελληνικός στρατός κατετρόπωσε τον ιταλικό σε όλο το μέτωπο.

Οι τότε ελεύθεροι λαοί εγκωμίαζαν τους Έλληνες για τον πρωτοφανή θρίαμβό τους, και οι ίδιοι οι μαχητές απέδιδαν τη νίκη τους στην Υπέρμαχο Στρατηγό.

Το έθνος μας ολόκληρο και ιδίως οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες μας ζούσαν μια έξαρση ευλάβειας προς το πρόσωπό της και απολάμβαναν συνεχώς την προστασία της.

Έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις οφθαλμοφανούς παρουσίας της και πολύ περισσότερες θαυμαστής και σωτήριας προστασίας της.

Ωστόσο πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι, όταν οι Ισραηλίτες αποστατούσαν από τον Θεό, έχαναν την προστασία Του.

Συνέβη κάποτε να συνάψουν πόλεμο με τους Φιλισταίους. Τότε οι γιοί του αρχιερέα Ηλί πήραν την Κιβωτό της Διαθήκης στο πεδίο της μάχης, ώστε να έχουν, όπως νόμιζαν, τη βοήθεια του Θεού.

Επειδή όμως ήταν ασεβείς, οι μεν ίδιοι σκοτώθηκαν, οι δε Ισραηλίτες υπέστησαν πανωλεθρία και η Κιβωτός έπεσε στα χέρια των Φιλισταίων!

Παρόμοια κι εμείς οι Έλληνες λόγω των πολλών αμαρτημάτων μας κάποιες φορές δεν απολαμβάνουμε τη Σκέπη της Θεοτόκου.

Μήπως παραμονές της Κοιμήσεώς της του 1922 δεν ήταν όταν κατέρρευσε το ελληνικό μέτωπο με αποτέλεσμα τη φρικτή Μικρασιατική Καταστροφή;

Σήμερα, ημέρα της μεγάλης μας εθνικής εορτής, γιορτάζουμε και τη Σκέπη της πιο στοργικής Μάνας του κόσμου, της Μητέρας όλων των ανθρώπων, και ιδίως των πιστών.

Να την ευχαριστήσουμε για τη θαυμαστή προστασία της, για την αγία Σκέπη της.

Και να της δώσουμε την πιο μεγάλη χαρά με το να ζούμε όπως Εκείνη, με υπακοή στο θέλημα του Υιού της.

Τότε θα βρισκόμαστε κάτω από τα φτερά της στοργής της και θα απολαμβάνουμε συνεχώς τα δώρα της αγάπης της.

Περιοδικό «Ο Σωτήρ»,
15 Οκτωβρίου 2018, Τεύχος 2185

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η θαυμαστή προστασία της Παναγίας»»:

Αγία Σκέπη Υπεραγίας Θεοτόκου και επέτειος του «ΟΧΙ»
Η φοβερή προστασία της Παναγίας
Οκτώβριος του 1940
28 Οκτωβρίου Υψώστε την Ελληνική Σημαία Παντού
Ο τρόπος που ζούμε εξαρτάται πως βλέπουμε τον θάνατο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο