Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ιερά Μνημόσυνα για τους αειμνήστους Μητροπολίτες Πέργης και Συνάδων

Ιερά Μνημόσυνα για τους αειμνήστους Μητροπολίτες Πέργης και Συνάδων

Ιερά Μνημόσυνα για τους αειμνήστους Μητροπολίτες Πέργης και Συνάδων

Ιερά Μνημόσυνα για τους αειμνήστους Μητροπολίτες Πέργης και Συνάδων

Ο Παναγιώτατος συμπροσευχήθηκε το Σάββατο 22 Μαϊου 2021, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό κατά το τριετές και το τεσσαρακονθήμερο, αντίστοιχα, Μνημόσυνο των αειμνήστων Μητροπολιτών Πέργης κυρού Ευαγγέλου και Συνάδων κυρού Διονυσίου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, με συλλειτουργούς τους Σεβ. Μητροπολίτες Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Προύσης κ. Ιωακείμ, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός και Τράλλεων κ. Βενιαμίν, Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου και πιστοί από την Πόλη.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δεξίωση, κατά την οποία ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την προσφορά των δύο μακαριστών Αρχιερέων του Θρόνου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Παναγιώτατος, με αφορμή την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μετέβη στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου στον τάφο του προκατόχου του, μακαριστού Πατριάρχου Κωνσταντίνου ΣT’, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Υπενθυμίζεται ότι ο αοίδιμος Πατριάρχης Κωνσταντίνος παρέμεινε στον Πατριαρχικό Θρόνο μόλις για σαράντα τρεις ημέρες, το 1924-1925, πριν θεωρηθεί ανταλλάξιμος και αναγκασθεί να εγκαταλείψει την Πόλη για να εγκατασταθεί τελικώς, μέχρι το τέλος του βίου του, στη Ν. Φιλαδέλφεια Αθηνών.

Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ιερά Μνημόσυνα για τους αειμνήστους Μητροπολίτες Πέργης και Συνάδων»:

Η απόδοση της εορτής των Μυροφόρων στην Αλεξάνδρεια
23 Μαΐου: Κυριακή του Παραλύτου
23 Μαΐου: Εορτή Οσίου Μιχαήλ Επισκόπου Συνάδων του Ομολογητού
Εορτή Αγίου Βασιλίσκου
Εορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Σύδνεϋ

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο