Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ιερά Σύνοδος: Απογοήτευση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Ιερά Σύνοδος: Απογοήτευση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Μετά την Αγία Σοφία ο Ερντογάν μετατρέπει σε τζαμί και τη Μονή της Χώρας Η Εκκλησία της Κρήτης για τη Μονή της Χώρας Πατρών Χρυσόστομος: Και όμως Εκείνος μπορεί να τον σταματήσει…! Ιερά Σύνοδος: Απογοήτευση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Ιερά Σύνοδος: Απογοήτευση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Συνήλθε, για τον μήνα Αύγουστο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Με αφορμή την μετατροπή του σημερινού μουσειακού καθεστώτος του Καθολικού της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό Τέμενος (Τζαμί) και σε τόπο προσευχής της ισλαμικής θρησκείας, η Ιερά Σύνοδος εκφράζει την απογοήτευσή Της, την έντονη διαμαρτυρία Της και τον προβληματισμό Της για αυτή την απόφαση της Κυβερνήσεως της γείτονος χώρας Τουρκίας, η οποία μετέτρεψε και αυτό το Μνημείο από χώρο πολιτισμού σε σημείο διχασμού και διασπάσεως. Όπως έπραξε και στην ανάλογη περίπτωση της Αγίας Σοφίας, η Εκκλησία της Ελλάδος προβαίνει άμεσα σε διεθνείς εκκλήσεις και διαβήματα, ζητώντας την απόδοση και πάλι της Μονής της Χώρας στην προϋφισταμένη χρήση της.

Κατά τις δύο Συνεδρίες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος:
Ενέκρινε τις τοποθετήσεις: α) του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ιγνατίου Μουρτζανού στην θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, κατόπιν εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και β) του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Νεκταρίου Δαρδανού στην θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κατόπιν εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ενώ ασχολήθηκε και με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, εισηγήσεις Συνοδικών Επιτροπών, αποσπάσεις κληρικών και τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ιερά Σύνοδος: Απογοήτευση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί»:

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Φωσταίνης Πατρών
Εορτή Αγίου Φανουρίου στη Μητρόπολη Τρίκκης
Εορτή Αγίου Φανουρίου του Μεγαλομάρτυρα
Νέος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Λαρίσης
Η Θαυματουργή οπή στην Εκκλησία Αγίων Ανδριανού και Ναταλίας
Προεόρτια Αγρυπνία στον Τίμιο Πρόδρομο Αμαρύνθου
Η Εκκλησία της Κρήτης συμβάλει στην τήρηση των απαραίτητων μέτρων

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις