Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ιεραπύτνης Κύριλλος: Έχουμε χρέος ιερό να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές τις ιερές τέχνες

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Έχουμε χρέος ιερό να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές τις ιερές τέχνες

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Έχουμε χρέος ιερό να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές τις ιερές τέχνες

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Έχουμε χρέος ιερό να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές τις ιερές τέχνες

Το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Ιεράπετρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης», της Σχολής Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού καθώς και του τμήματος παραδοσιακών μουσικών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας με την παρουσία των δασκάλων και μαθητών, καθώς και των μελών της Χορωδίας των Ιεροψαλτών.

Μετά την ακολουθία, στην οποία έλαβαν μέρος Κληρικοί της Ιεράπετρας και έψαλλαν οι Ιεροψάλτες της περιοχής, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια χρόνια πολλά, καλή και δημιουργική χρονιά, και καλή δύναμη στο έργο του Διευθυντή της Σχολής Βυζ. Μουσικής κ. Ιωάννη Αρώνη και των διδασκάλων όλων των τμημάτων, σημειώνοντας ότι με τη λειτουργία αυτών των σχολών η τοπική Εκκλησία είναι κοντά σε όλους όσοι θέλουν να διδαχθούν τις εκκλησιαστικές τέχνες. Όπως τόνισε έχουμε χρέος ιερό να διατηρήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε ανόθευτες στις επόμενες γενιές τις ιερές τέχνες της ψαλτικής, της αγιογραφίας, του ψηφιδωτού και την παραδοσιακή μουσική. Επίσης, παρότρυνε τους δασκάλους να προσπαθήσουν να εγκεντρίσουν το ενδιαφέρον και να μεταδώσουν στους μαθητές τους την αγάπη τους προς τη Βυζαντινή Μουσική και τις άλλες ιερές τέχνες, ώστε να μπορέσουν να στελεχώσουν τα ψαλτήρια της Τοπικής Εκκλησίας και να γίνουν μύστες της εκκλησιατικής μας μουσικής παράδοσης, συνέστησε δε στους ιεροψάλτες να χρησιμοποιούν τα Εκκλησιατικά Βιβλία (Παρακλητική, Μηναίο, Ωρολόγιο, Τριώδιο κ.λπ.) και να αποφεύγουν ή τουλάχιστον να μην κάνουν κατάχρηση στη χρήση των έτοιμων ηλεκτρονικών τυπικών διατάξεων.

Αντιφώνησε κατάλληλα ο Διευθυντής της Σχολής Βυζ. Μουσικής κ. Ιωάννης Αρώνης, ο οποίος ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των Σεβ. κ. Κύριλλο, για το συνεχές ενδιαφέρον και την ανύστακτη μέριμνά του για την εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος πρόσφερε σε όλους του ιεροψάλτες την Τυπική Διάταξη των ιερών ακολουθών του έτους 2020, σύμφωνα με το Τυπικό της Μητρός Εκκλησίας της Κων/πόλεως, το οποίο εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, και μοίρασε μαζί με τη Βασιλόπιτα ημερολόγια και σελιδοδείκτες με το συνοπτικό ημερολόγιο του νέου έτους.

Ακολούθησε κέρασμα για όλους τους παρευρισκομένους στο Αρχονταρίκι του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ιεραπύτνης Κύριλλος: Έχουμε χρέος ιερό να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές τις ιερές τέχνες»:

Πανήγυρις Αγίου Τρύφωνος Καματερού
Εκδήλωση για την εορτή της μητέρας στο Ίλιο
Χειροτονία του Επισκόπου Απολλωνιάδος Ιωακείμ
Αγρυπνία Τριών Ιεραρχών στα Τρίκαλα
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων Αγίου Ιγνατίου Ιερομάρτυρος του Θεοφόρου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις