Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ιερατικό Συνέδριο για Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Ιερατικό Συνέδριο για Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Ιερατικό Συνέδριο για Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη στην Ι.Μ. Χαλκίδος
http://www.imchalkidos.gr/Uploads/ePost/Images/IMX_2.Ieratiko%20Synedrio%207.5.2018%20003.JPG

Ιερατικό Συνέδριο για Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το έκτακτο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Αφιερωμένο στον Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη

Με την Χάρη του Θεού πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 το πρωί στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, Έκτακτο Ιερατικό Συνέδριο όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο συνεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Το Συνέδριο ήταν αφιερωμένο στον προσφάτως αναγραφέντα στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Όσιο Ιάκωβο (Τσαλίκη), διατελέσαντα Ηγούμενο της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος της Ι. Μητροπόλεώς Χαλκίδος και έτσι, διεξήχθη σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο, αλλά ταυτόχρονα και πολύ χαρούμενο κλίμα.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, ετελέσθη η καθιερωμένη Δέησις και στο τέλος αυτής, ευλογήθηκε κόλλυβο προς τιμήν του Οσίου Ιακώβου.

Κύριος εισηγητής του Συνεδρίου υπήρξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ομίλησε με θέμα «Ο Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης ως πρότυπο Ιερατικής διακονίας», αναφερθείς στην ιερατική προσωπικότητα του Αγίου Ιακώβου και ότι αποτελεί πρότυπο του κάθε Ιερέως στην λειτουργική ζωή, στην άσκηση και την ταπείνωση, στην εργατικότητα, στο εκκλησιαστικό φρόνημα και την υγιή σχέση με τον Επίσκοπό του, τους Κληρικούς, αλλά και τους χριστιανούς.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου έλαβε τον λόγο στη συνέχεια και αναφέρθηκε στους επίσημους εορτασμούς για την Αγιοκατάτξη του Οσίου Ιακώβου, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν, συν Θεώ, το Σαββατοκύριακο των Αγίων Πάντων 2-3 Ιουνίου 2018, με την τιμητική συμμετοχή του Παναγιοωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ζήτησε την πρόθυμη συνδρομή των Ιερέων στην επιτυχία τους.

Τέλος, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης έλαβε τον λόγο και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του προς την Ιερά Μονή και τους Αγίους Της, ενώ ζήτησε την προσευχή όλων των πατέρων για να επιτύχουν οι Εκδηλώσεις προς δόξαν Θεού, τιμήν του Αγίου Ιακώβου και έπαινον της Αγίας Εκκλησίας.

Στην λήξη του Συνεδρίου, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους τους Ιερείς από μία Ιερά Εικόνα του Οσίου Ιακώβου.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα με «Ιερατικό Συνέδριο για Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη στην Ι.Μ. Χαλκίδος»:

Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ι.Μ. Βεροίας
Εορτή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Εκκλησάκι του Καποδίστρια
Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Κορομηλιάς
Άγιος Χριστόφορος ο Μεγαλομάρτυρας

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις