Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » «Ιερομύστα γενναιόφρον, Βασίλειε Νεομάρτυς» (ΦΩΤΟ)

«Ιερομύστα γενναιόφρον, Βασίλειε Νεομάρτυς» (ΦΩΤΟ)

«Ιερομύστα γενναιόφρον, Βασίλειε Νεομάρτυς» (ΦΩΤΟ)

«Ιερομύστα γενναιόφρον, Βασίλειε Νεομάρτυς» (ΦΩΤΟ)

«Χαίροις, της Βασιλείας Χριστού, Ιερομύστα γενναιόφρον, ο μέτοχος, Βασίλειε Νεομάρτυς»

Οι στίχοι του Απολυτικίου του Αγίου Ιερομάρτυρος Βασιλείου συγκίνησαν μια ακόμη φορά το χριστεπώνυμο πλήρωμα, το οποίο συνέτρεξε στο Χιλιόδενδρο, προκειμένου να εορτάσουν την πάμφωτο μνήμη του, κατά τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του χωριού.

Τις Ακολουθίες λάμπρυνε ο γείτονας Μητροπολίτης και πνευματικό τέκνο του Μητροπολίτη Καστορίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο οποίος και συμμετείχε ενεργά στην ανάδειξη και αναγραφή του Αγίου Βασιλείου στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας. Ο Μητροπολίτης της Σιάτιστας προεξήρχε των Ακολουθιών, τόσο του Εσπερινού όσο και της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον πνευματικό του πατέρα και Επίσκοπο της τοπικής Εκκλησίας της Καστοριάς, κ. Σεραφείμ.

Η λάρνακα του Αγίου είχε τοποθετηθεί προς προσκύνηση στο κέντρο του Ιερού Ναού και ευπρεπίστηκε από τους ίδιους τους πιστούς, οι οποίοι άφηναν λουλούδια ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στον νέο Άγιο της Εκκλησίας. Συγκινητικό ήταν το θέαμα οι γονείς να οδηγούν τα μικρά παιδιά τους προς προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων και να καταθέτουν στη Λάρνακα του Αγίου διάφορα λουλούδια, ως δείγμα ότι στον τόπο μας δεν εξέλιπε πλέον η ελπίδα.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, μετά την Ακολουθία της Λιτής ομίλησε καταλλήλως ο Μητροπολίτης Καστορίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ομολογία των Νεομαρτύρων βασιζόμενος στο συγκλονιστικό μαρτυρικό τέλος του εορταζομένου Αγίου.

Το πρωί της Κυριακής 21 Ιουνίου τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία παρευρέθησαν και οι προεστώτες του τόπου. Ο προεξάρχων Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Αθανάσιος ανέλαβε τη διακονία του λόγου και αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στον σημερινό τιμώμενο Άγιο ως αντιστασιακό αθλητή του Χριστού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας διαβάστηκε το κόλλυβο του Αγίου, το οποίο με επιμέλεια φιλοτέχνησε ο π. Βασίλειος Μπογιατζής, ενώ προ της Απολύσεως ο Μητροπολίτης Καστοριάς χειροθέτησε τον Εφημέριο του Ιερού Ναού του Χιλιοδένδρου, π. Πέτρο Τερζίδη, σε Πρωτοπρεσβύτερο, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής για την άοκνη διακονία του στην τοπική κοινότητα. Του προσέφερε δε και τον επιστήθιο σταυρό.

Τέλος, ακολούθησε κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα με τα ανάλογα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφικό υλικό

«Ιερομύστα γενναιόφρον, Βασίλειε Νεομάρτυς» (ΦΩΤΟ)

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με ««Ιερομύστα γενναιόφρον, Βασίλειε Νεομάρτυς» (ΦΩΤΟ)»:

Πέτρας Γεράσιμος: Να υπακούμε χωρίς περιστροφές στο Θέλημα του Θεού
Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο χωριό Δωροθέα Αριδαίας
Κουρά νέου μοναχού στη Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού
Εορτή Αγίου Ευγενίου Τραπεζουντίου στη Μητρόπολη Μαρωνείας
Μνημόσυνο της λαοφιλούς Βασιλίσσης Όλγας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο