Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ηλείας Γερμανός: Να κάνουμε προσευχή για όλους μας

Ηλείας Γερμανός: Να κάνουμε προσευχή για όλους μας

Ηλείας Γερμανός: Να κάνουμε προσευχή για όλους μας

Ηλείας Γερμανός: Να κάνουμε προσευχή για όλους μας

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ερωτηθείς από Δημοσιογράφο διά τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοιού στην Εκκλησία μας, εδήλωσε:

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, δηλαδή όλοι οι βαπτισμένοι εις τον όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, Κληρικοί, Μοναχοί και Λαικοί, είμεθα το Σώμα της Εκκλησίας του Χριστού, που κεφαλή της είναι Εκείνος. Ο Χριστός ζει εις τους αιώνας, επομένως μαζί Του ζει και η Εκκλησία και διά τούτο τίποτα δεν μπορεί να την βλάψη.

Όμως διά να παραμείνη ο καθένας μας ζωντανό μέλος της Εκκλησίας, πρέπει να γνωρίζη το θέλημα του Θεού και να το εφαρμόζη κάθε στιγμή, σ’ όλες τις περιστάσεις και σ’ ολόκληρο τον χρόνον της παρούσης ζωής. Διότι έτσι θα έχουμε την απόλυτη προστασία του Θεού εδώ, αλλά και θα ζήσουμε μαζί Του, στην άλλη, στην αιώνια ζωή του ουρανού.

Η πανδημία τούτη είναι μια συνηθισμένη χειμωνιάτικη καταιγίδα. Ασφαλώς θα περάση και τότε θα φανή το πώς ο καθένας μας συμπεριεφέρθη στον Θεόν, στον εαυτόν του και στους συνανθρώπους του.

Τώρα είναι ο καιρός να λέμε την ευχή του αγίου Εφραίμ του Σύρου, που η Εκκλησία μας την Μ. Τεσσαρακοστή σ’ όλες τις Ακολουθίες της και πολλές φορές την ημέρα, απευθύνει προς τον Θεόν: «Κύριε, δος του οράν τα εμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου … Πνεύμα σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης χάρισέ μοι τω Σω δούλω»…

Κάθε βράδυ ώρα 10 – 10.15 όλοι από τα σπίτια μας ας κάνουμε προσευχή για όλους μας, ιδιαίτερα για τους ασθενείς, τους ιατρούς, τους νοσηλευτάς, για όλους που εργάζονται για μας και την συντήρησί μας, για τους Άρχοντας και τον Λαόν. Και «ει ο Θεός μεθ’ ημών, ΟΥΔΕΙΣ καθ’ ημών».

† Ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ηλείας Γερμανός: Να κάνουμε προσευχή για όλους μας»:

Live: Χαιρετισμοί Παναγίας στάση Δ´ στο Βόλο
Επτά χρόνια από την κοίμηση του Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου
Ο Μητροπολίτης Κυθήρων απαντά για την «σύλληψή του»
Εδέσσης Ιωήλ: Πιστεύουμε όντως στον Θεό σήμερα;
Αγρυπνία σήμερα σε όλες τις Ιερές Μονές των Μετεώρων

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο