Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Το ΙΠΕ στηρίζει τους ακρίτες κληρικούς της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου

Το ΙΠΕ στηρίζει τους ακρίτες κληρικούς της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου

Το ΙΠΕ στηρίζει τους ακρίτες κληρικούς της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου

Το ΙΠΕ στηρίζει τους ακρίτες κληρικούς της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου

Στον απόηχο των εορτών του αγίου Δωδεκαημέρου και μέσα σε εορταστικό κλίμα, την Πέμπτη, 11η του μηνός Ιανουαρίου ε.έ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου πραγματοποιήθηκε η πρώτη για το Νέο Έτος 2024 Ιερατική Σύναξη των κληρικών της ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, με επίσημο προσκεκλημένο τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. πανοσιολ. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη, ως εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’.

Προηγήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας και οι ευχές και οι νουθεσίες του Σεβασμιωτάτου προς τους ιερείς και τους διακόνους της επαρχίας του επί τω Νέω Έτει, στους οποίους και απένειμε τις πιστοποιήσεις για τα προγράμματα του Ι.Π.Ε τα οποία κατά καιρούς είχαν παρακολουθήσει.

Ακολούθως με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, Προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού παραδόθηκαν από τον Δ/ντη του Ι.Π.Ε. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη οι φορητοί υπολογιστές και οι αντίστοιχοι εκτυπωτές.

Οι υπολογιστές περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές προσαρμοσμένα στις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των ενοριακών ναών, μέσα από ένα εγκατεστημένο πληροφοριακό σύστημα που θα μπορεί εκτός των άλλων να συνδέει διοικητικές εργασίες των Ιερών Μητροπόλεων με τις Ενορίες τους στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος», που πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, με κωδικό MIS 520438.

Το έργο αφορά στην παροχή της απαραίτητης πληροφοριακής υποδομής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης, των Ι. Μητροπόλεων των Δωδεκανήσων, της Ιεράς Πατριαρχικής Εξαρχίας της Πάτμου και των 89 Ιερών Μητροπόλεων της ελληνικής επικράτειας, καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού σε 4.000 ενορίες (Ενοριακοί Ψηφιακοί Κόμβοι) και σε 106 Μητροπολιτικούς κόμβους (που αντιστοιχεί σε 346 σταθερούς υπολογιστές και 106 εκτυπωτικά πολυμηχανήματα) με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών της Εκκλησίας στους πολίτες, αλλά και τη λειτουργία αυτών ως εκπαιδευτικοί ψηφιακοί κόμβοι για τη διαρκή εκπαίδευση και ψηφιακή ενδυνάμωση των κληρικών και των λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ για την γενναία αυτή προσφορά προς τους ακρίτες κληρικούς μας και τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη, χάρις στις άοκνες προσπάθειες του οποίου εγένετο πραγματικότης αυτό το επίτευγμα.

Ακολούθως ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τον Αρχιμ. Κύριλλο Κολτσίδη, Συντονιστή του Ι.Π.Ε. για την σημαντική συμβολή τους στο έργο. Επισήμανε ότι το ως άνω έργο έρχεται ως συνέχεια της θεωρητικής κατάρτισης που έχουν αποκομίσει οι ιερείς όλης της Ελλάδας μέσα από τα 82 τμήματα με θεματικό τίτλο «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» 28 ωρών, που υλοποιήθηκαν από το Ι.Π.Ε. και δώσαν στους κληρικούς τους βασικούς άξονες διοίκησης και οργάνωσης της ενορίας με πνεύμα διακονίας και επί τη βάσει της κειμένης νομοθεσίας και θα αποτελέσει τον προθάλαμο ενός ακόμα μεγαλύτερου εγχειρήματος που αφορά στον ψηφιακό εγγραμματισμό του ανθρώπινου δυναμικού της Εκκλησίας που σχεδιάζεται και πρόκειται να υλοποιηθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη διεύρυνση των γνώσεων των κληρικών της χώρας στις βασικές δεξιότητες στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, στην εκπαίδευση στις ψηφιακές υπηρεσίες της Εκκλησίας και στην ψηφιακή ανάπτυξη στην ποιμαντική της ενορίας.

Ημερολόγια 2024 εκκλησιαστικά, μηνιαία, εβδομαδιαία και καθημερινά

Ημερολογια 2024 εδω

Σχετικά άρθρα με «Το ΙΠΕ στηρίζει τους ακρίτες κληρικούς της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου»:

ΔΙΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το μήνα Ιανουάριο 2024
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου στον Άγιο Στέφανο
Ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους στον Οικουμενικό Πατριάρχη
11 Ιανουαρίου: Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης
Αγρυπνία Οσίου Διονυσίου εν Ολύμπω στη Θεσσαλονίκη

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο