Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας «Άξιον εστί» στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης

Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας «Άξιον εστί» στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης

Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας «Άξιον εστί» στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης

Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας «Άξιον εστί» στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως η επίσημη Υποδοχή και ενθρόνιση του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος Παναγίας «Άξιον Εστί», εκ των παλαιοτέρων κειμηλίων του Ιερού Ναού.

Την Ιερή Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος την ενθρόνισε σε περίτεχνο ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι στον σολέα του Ιερού Ναού, όπου και θα παραμείνει εσαεί.

Αμέσως μετά τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος. Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας μας και συγκεκριμένα στο θαύμα της εικόνος του «Άξιον Εστί».

Την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κιζιρίδης, ο οποίος ανέλυσε εμπεριστατωμένα και με σαφήνεια το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Κυριακής από τον Ευαγγελιστή Ματθαίο, τονίζοντας ότι, παρόλο που η αμαρτία θεωρείται εμπόδιο για την πρόοδο της πνευματικής ζωής του Χριστιανού, με την δική μας προσπάθεια και με τη βοήθεια του Κυρίου μπορούμε να σηκωθούμε από την πνευματική μας παράλυση και να επιστρέψουμε υγιείς στο σπίτι μας, όπως ο πρώην παράλυτος της περικοπής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, αφού τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Σωτηρίας Δέλιου, μητέρας του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Νικολάου, και αφού ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ιερού Ναού και όλους όσοι βοήθησαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως, όπως και τον πιστό λαό του Θεού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό ζητώντας τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου με επικεφαλής τον Δήμαρχο και τις αρχές του τόπου, απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Νικόλαο Δέλιο.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας «Άξιον εστί» στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης»:

Η Εορτή του Προφήτου Ηλιού στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Ο Γέρων Χαλκηδόνος στο Άγιον Όρος
Ενθρόνιση Ηγουμένου στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Κούμπαρη
Μάνης Χρυσόστομος: Η Παναγία γαληνεύει τον ψυχικό μας τάραχo
Εκδημία πατρός Μοδέστου Παπαχρίστου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο