Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Υποδοχή Τιμίας Εσθήτος και Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Πεύκη

Υποδοχή Τιμίας Εσθήτος και Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Πεύκη

Υποδοχή Τιμίας Εσθήτος και Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Πεύκη

Υποδοχή Τιμίας Εσθήτος και Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Πεύκη

Η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης Αττικής καθώς το αριστερό κλίτος του είναι αφιερωμένο στην Πάνσοφο Αγία της Εκκλησίας μας.

Την παραμονή της εορτής και προ του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιερά Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ελεούσης, η οποία φέρει επάνω της, τεμάχιο από την Τιμία Εσθήτα της Κυρίας Θεοτόκου και η οποία είναι αποτεθησαυρισμένη, στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων.

Της υποδοχής και του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχιμ. π. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Αιδεσ. Πρωτ. π. Χρίστο Κυριακόπουλο και ιερείς της περιοχής.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στον βίο της Αγίας και στις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες της εποχής εκείνης. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιο για την μεταφορά και ευλογία του Ιερού Σεβάσματος, ενώ υπογράμμισε ότι τα Ιερά Σεβάσματα και τα Ιερά Λείψανα, αποτελούν παρηγοριά στα ποικίλα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας σήμερα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Υποδοχή Τιμίας Εσθήτος και Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Πεύκη»:

Βεροίας Παντελεήμων: Όλοι από τον Θεό εξαρτώμεθα
Πανηγύρισε η Μονή Αγίας Αικατερίνης Καταρράκτου Άρτης
25 Νοεμβρίου: Αγία Αικατερίνη η Μεγαλομάρτυς

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο