Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Καρπενησίου Γεώργιος: Δεν αναλαμβάνω τέτοια ευθύνη… (ΒΙΝΤΕΟ)

Καρπενησίου Γεώργιος: Δεν αναλαμβάνω τέτοια ευθύνη… (ΒΙΝΤΕΟ)

Καρπενησίου Γεώργιος: Δεν αναλαμβάνω τέτοια ευθύνη… (ΒΙΝΤΕΟ)

Καρπενησίου Γεώργιος: Δεν αναλαμβάνω τέτοια ευθύνη… (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 ο αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανός Πέτσας πραγματοποίησε επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επισκέψεώς του στην επαρχία, τόσο στην Αυτοδιοίκηση όσο και στους κοινωνικούς φορείς του τόπου. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η συνεργασία έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα της πανδημίας που μαστίζει τη χώρα μας.

Ο κ. Πέτσας απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Καρπενησίου ανέφερε πως: «προσβλέπουμε στην βοήθεια σας ώστε να φτάσει το μήνυμα εμβολιαζόμαστε γιατί ζούμε, αλλιώς απλώς μετράμε τις ημέρες που περνούν. Και είναι καλό για εμάς, τους οικείους μας και για όλους όσους ζουν στο κοινωνικό σύνολο που συναναστρεφόμαστε. Και πιστεύω ότι εσείς που μιλάτε στις καρδιές των πιστών και των ανθρώπων μπορείτε να μεταφέρετε πολύ καλύτερα από τον οποιονδήποτε αυτό το μήνυμα».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου απάντησε: «μπορούμε, θεωρητικά μπορούμε, γιατί μην ξεχνάτε ότι αυτό το πρόβλημα έχει θίξει την Εκκλησία αρκετά και οι εκκλησίες είναι ποια άδειες. Οπότε το ερώτημα είναι σε ποιους απευθυνόμαστε; Ξέρετε πολύ καλά ότι δημιουργήθηκαν πάρα πολλά προβλήματα, στοχοποιηθήκαμε σαν θεσμός, όχι σαν διοίκηση, όλο αυτό το διάστημα και οι εκκλησίες, ειδικά στα χωριά που πάμε είναι άδειες. Δηλαδή να απευθυνθούμε που; Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα».

Αναφορικά ο Σεβασμιώτατος είπε: «Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, εγώ σας το λέω ευθέως δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Ελεύθερος ο καθένας να λειτουργήσει και να σκεφτεί όπως θέλει. Σίγουρα για το κοινωνικό καλό πρέπει οι άνθρωποι να εμβολιαστούν. Από την άλλη όμως επειδή υπάρχουν και πολλές ενστάσεις νομίζω ότι για μας, επειδή έχουμε ήδη φορτωθεί πολύ, αν σας δείξω επιστολές, email, τι σχόλια δεχόμαστε και από τις δύο πλευρές. Η μια να μας θεωρεί ότι έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα, η άλλη να μας θεωρεί τζιχαντιστές. Κατακρινόμαστε από όλους, περπατάμε σε τεντωμένο σχοινί και έχω την αίσθηση ότι αν μπούμε σε αυτή την λογική τελικά θα μείνουμε μόνοι μας στις εκκλησίες χωρίς κανένα πιστό».

«Σας λέω ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουμε μείνει μόνοι. Μακάρι και όπου μπορούμε θα βοηθήσουμε αλλά σας λέω ανοιχτά και επίσημα δεν μπορούμε, δεν μπορώ εγώ. Και μπορείτε να ρωτήσετε, δεν θα βρείτε άνθρωπο να πει ότι εγώ τον απέτρεψα, γιατί πιστεύω ειδικά πως όποιοι έχουν προβλήματα πρέπει να το κάνουν οπωσδήποτε».

«Των Θεοφανείων οι τηλεοράσεις δείξανε πλάνα με αγιασμούς χωρίς μάσκες, με κόσμο και ήταν πλάνα παλαιοτέρων ετών αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αποκαταστήσει την αλήθεια. Και έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά που φάνηκε ότι σε όλο αυτό το διάστημα η Εκκλησία στοχεύθηκε. Δεν είμαστε μαζί, δυστυχώς, δεν φταίω εγώ. Αυτή είναι μία πικρή αλήθεια που βγαίνει μέσα από την πραγματικότητα. Μακάρι, σας λέω κι εγώ δεν θέλω κανένας άνθρωπος να νοσήσει, το πέρασα, δεν είναι εύκολο».

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε το εξής στον αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα: «Επειδή και εγώ ζω το πρόβλημα μέσα από άλλη οπτική γωνία σας είπα την άποψή μου. Σίγουρα όπου μπορώ, αλλά επίσημα σας λέω όχι, δεν μπορώ να το κάνω, σας το λέω ευθέως».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Καρπενησίου Γεώργιος: Δεν αναλαμβάνω τέτοια ευθύνη… (ΒΙΝΤΕΟ)»:

Αγρυπνία Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στα Τρίκαλα
Πανήγυρις Αγίας Μαρίνης στη Λέρο
Η Εορτή της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Αγρυπνία Αγίας Μαρίνης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

2 σχόλια

 • Καλά τους τα είπε ο Μητροπολιτης!!

  Χοντροτερα έπρεπε να τους ξεμπροστιασει.
  Ξευτιλισμμενοι.
  Που την βρήκαν την αγάπη?
  Τώρα θυμήθηκαν την Εκκλησία?
  Δεν ξεχνάμε το Πάσχα κ τα προηγούμενα Χριστούγεννα που περάσαμε….
  Όταν κυνηγαγανε τους ιερείς, τους πιστούς?
  Όταν σιγασαν οι καμπάνες, όταν ψευδονται για την Θεία Κοινωνία?