Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Καρπενησίου Γεώργιος: Η πίστη ξεπερνά τη λογική

Καρπενησίου Γεώργιος: Η πίστη ξεπερνά τη λογική

Καρπενησίου Γεώργιος: Η πίστη ξεπερνά τη λογική

Καρπενησίου Γεώργιος: Η πίστη ξεπερνά τη λογική

Εορτή του Ακαθίστου Ύμνου το Σάββατο της Ε΄ Εβδομάδος των Νηστειών. Εορτή η οποία ετελείτο ανελλιπώς εδώ και 14 αιώνες. Την Παρασκευή το απόγευμα, ως συνέχεια των Χαιρετισμών των τεσσάρων Παρασκευών που προηγήθηκαν, οι Εκκλησίες μας γέμιζαν από πιστούς για να απευθύνουν τα τελευταία “Χαίρε” στην Παναγία μας.

Η τοπική μας Εκκλησία, κάθε χρόνο Παρασκευή απόγευμα πριν την ακολουθία του Ακαθίστου υποδεχόταν την εικόνα της Παναγίας των Βλαχερνών, που φυλάσσεται στο χωριό Μαραθιάς της Ευρυτανίας. Ετελείτο η ακολουθία των Χαιρετισμών και το επόμενο πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ πλήθος πιστών συνέρρεε να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα, η οποία προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μαραθιάς τους δύο προηγούμενους αιώνες είχε άρρηκτους δεσμούς με τη βασίλισσα των πόλεων (Κωνσταντινούπολη). Θαυματουργή, γιατί σ΄αυτήν την εικόνα οι κάτοικοι του χωριού με πρώτο τον ιερέα τους, καθ΄όλη τη διάρκεια του πολέμου του ΄40 προσευχόντουσαν και καθημερινά τελούσαν την Παράκληση της Παναγίας μας, για τα παιδιά του χωριού που πολεμούσαν στο μέτωπο. Αποτέλεσμα να γυρίσουν όλα σώα και αβλαβή.

Φέτος, δυστυχώς, δε θα πραγματοποιηθεί καμία ανάλογη δραστηριότητα καθώς τα ανθρώπινα, ματαιώνουν ακόμη και τα θεία! Τα ανθρώπινα, τα οποία αδυνατούν να κατανοήσουν ή να αποδεχτούν πως η πίστη είναι κάτι που ξεπερνά τη λογική και γίνεται η κύρια αιτία του θαύματος. Αυτή η πίστη, το 1918 με την θανατηφόρα ισπανική γρίπη έσωσε την Αιτωλοακαρνανία, με την μεταφορά και λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Κυράς της Ρούμελης, της Παναγίας της Προυσιώτισσας. Αυτή η πίστη των κατοίκων της Πόλης κατά το 626 είναι η αιτία της θαυματουργής σωτηρίας τους καθώς είναι απροστάτευτοι. Ο αυτοκράτορας με το στρατό του έχει εκστρατεύσει κατά των Περσών και η Πόλη πολιορκείται ασφυκτικά από τους Αβάρους.

Η Παναγία μας, ύστερα από τη πάνδημη λιτανεία της Ιεράς Εικόνας των Βλαχερνών στα τείχη θα απαλλάξει την Πόλη από τον κίνδυνο, εκδιώκοντας τους πολιορκητές. Αυτό το γεγονός εορτάζουμε κάθε Παρασκευή και το Σάββατο του Ακαθίστου Ύμνου. Αυτή η πίστη είναι η αιτία που πολλές φορές χαρίζει τη ζωή θαυματουργικά και σε ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται στα πρόθυρα του θανάτου. Αυτή την πίστη εύχομαι να έχουμε όλοι μας.

† Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Ο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Καρπενησίου Γεώργιος: Η πίστη ξεπερνά τη λογική»:

Live τώρα: Παρακλητικός Κανών Αγίου Λουκά του Ιατρού στη Βέροια
Κλειστοί Ναοί και Μονές του Οικουμενικού Πατριαρχείου μέχρι νεωτέρας
Παράταση στους κλειστούς Ναούς της χώρας μέχρι 11 Απριλίου
Παρακλητικός Κανών Αγίου Λουκά του Ιατρού

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις