Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κατανυκτικός Εσπερινός Κυριακής Β´ Νηστειών στη Νέα Ιωνία

Κατανυκτικός Εσπερινός Κυριακής Β´ Νηστειών στη Νέα Ιωνία

Κατανυκτικός Εσπερινός Κυριακής Β´ Νηστειών στη Νέα Ιωνία

Κατανυκτικός Εσπερινός Κυριακής Β´ Νηστειών στη Νέα Ιωνία

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε το απόγευμα της Β’ Κυριακής των Νηστειών, 31 Μαρτίου 2024, ο καθιερωμένος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου.

Προσκεκλημένος ομιλητής του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, Γέροντας της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους, ο οποίος εκφώνησε ομιλία με θέμα: «Η παρουσία του Θεού στη ζωή μας».

Στην ομιλία του ο π. Χρυσόστομος αναφέρθηκε, κατά τρόπο θεολογικά μεστό, στα στοιχεία εκείνα που μαρτυρούν το μεγαλείο και τις ενέργειες του Θεού μέσα στη δημιουργία, καθώς και την αποκαλυπτική παρουσία Του στη ζωή των ανθρώπων, με σκοπό την σωτηρία τους.

Τα κατανυκτικά τροπάρια της ακολουθίας του Εσπερινού απέδωσε θαυμάσια πολυμελής βυζαντινή Χορωδία υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μτ.Χ.Ε. κ. Χάρη Νταραβάνογλου.

Πριν το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον ομιλητή π. Χρυσόστομο, για όλα όσα ωφέλιμα, μέσω της ομιλίας του μετέφερε, δίδοντας τις πατρικές ευχές προς όλους για καλόν αγώνα στη συνέχεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Πασχαλινές λαμπάδες είναι από αγνό μελισσοκέρι

Βρειτε τις εδω

Σχετικά άρθρα με «Κατανυκτικός Εσπερινός Κυριακής Β´ Νηστειών στη Νέα Ιωνία»:

1 Απριλίου: Οσία Μαρία η Αιγυπτία
31 Μαρτίου: Β΄ Κυριακή των Νηστειών Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά
31 Μαρτίου: Άγιος Υπάτιος επίσκοπος Γαγγρών
30 Μαρτίου: Άγιος Ιωάννης συγγραφέας της Κλίμακος

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο