Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » ΚE΄ Παύλεια: Η διακονία του Μοναχισμού στην σύγχρονη κοινωνία (ΦΩΤΟ)

ΚE΄ Παύλεια: Η διακονία του Μοναχισμού στην σύγχρονη κοινωνία (ΦΩΤΟ)

ΚE΄ Παύλεια: Η διακονία του Μοναχισμού στην σύγχρονη κοινωνία (ΦΩΤΟ)
ΚE΄ Παύλεια: Η διακονία του Μοναχισμού στην σύγχρονη κοινωνία (ΦΩΤΟ)
http://www.imverias.gr/images/Photos/News2019/
June2019/MonaxikoSynedrioVeria2019-3.jpg

ΚE΄ Παύλεια: Η διακονία του Μοναχισμού στην σύγχρονη κοινωνία (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 25 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΚΕ΄ Παυλείων, διοργανώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας η Θ΄ Μοναχική Σύναξη που φέτος είχε θέμα: «Η διακονία του Μοναχισμού στην σύγχρονη κοινωνία».

Το πρωί τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Ακολούθησε η έναρξη των εργασιών της Μοναχικής Συνάξεως, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 260 Μοναχοί και Μοναχές από 70 Ιερές Μονές της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Μοναχικής Συνάξεως, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος μετέφερε τις ευχές της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ ανέγνωσε το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Την προεδρία της Συνάξεως ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος.

Εισηγήσεις έκαναν: α) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, β) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, γ) ο Γέροντας Ελισσαίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, δ) η Γερόντισσα Πορφυρία, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αναλήψεως Σωτήρος Δράμας και ε) Γερόντισσα Θεοξένη, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Χανίων.

Οι εργασίες της Μοναχικής Συνάξεως ολοκληρώθηκαν με την ανάγνωση των πορισμάτων και την κήρυξη της λήξεως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, ο οποίος ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων. Στη συνέχεια παρετέθη τράπεζα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Τις εργασίες της Μοναχικής Συνάξεως παρακολούθησαν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών που βρίσκονται στη Βέροια για το διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Η Διακονία της Εκκλησίας κατά τον Απόστολο Παύλο», το οποίο αρχίζει τις εργασίες του αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019.

Την ημερίδα παρουσίασε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «ΚE΄ Παύλεια: Η διακονία του Μοναχισμού στην σύγχρονη κοινωνία (ΦΩΤΟ)»:

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου για την ημέρα κατά των ναρκωτικών
Νέος Αρχιερατικός Επίτροπος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής
Ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης στον Μητροπολίτη Βελγίου
Εορτή Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου στη Μητρόπολη Πέτρας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο