Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » ΚΕ΄ Παύλεια: Στη διακονία του Θεού και των ανθρώπων (ΦΩΤΟ)

ΚΕ΄ Παύλεια: Στη διακονία του Θεού και των ανθρώπων (ΦΩΤΟ)

ΚΕ΄ Παύλεια: Στη διακονία του Θεού και των ανθρώπων (ΦΩΤΟ)
ΚΕ΄ Παύλεια: Στη διακονία του Θεού και των ανθρώπων (ΦΩΤΟ)
http://www.imverias.gr/images/Photos/News2019/
May2019/KallitexnikhEnarjhKEPauleia2019.jpg

ΚΕ΄ Παύλεια: Στη διακονία του Θεού και των ανθρώπων (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο των ΚΕ΄ Παυλείων, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 το απόγευμα στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας έλαβε χώρα η Εκδήλωση με τίτλο: «Στη διακονία του Θεού και των ανθρώπων».

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό ομίλησαν για τον Άγιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Βιοηθικές πτυχές της ζωής και του έργου του Αγίου Λουκά» και ο Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Αρχιεπίσκοπος Λουκάς, Η διττή ιερουργία».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συναυλία χορωδιών, η οποία σηματοδότησε και την καλλιτεχνική έναρξη των ΚΕ΄ Παυλείων. Συμμετείχαν οι χορωδίες α) Βυζαντινή και Παραδοσιακή χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Σωτηρίου Ζερδαλή, β) Χορωδία του συλλόγου φίλων του Ωδείου Αριστοτέλης Νάουσας, υπό την διεύθυνση του κ. Σταύρου Θεοχαρόπουλου, γ) Χορωδία «Χριστιανική Ελπίς», υπό την διεύθυνση της κ. Ευαγγελίας Καλυβινού και δ) Χορωδίας «Μουσική Πολυφωνία» Βέροιας, υπό την διεύθυνση του κ. Μιχάλη Κολοκοτρώνη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος καθώς και οι τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες.

Στην αρχή χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ στο τέλος απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων στους συντελεστές της εκδήλωσης και σε συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «ΚΕ΄ Παύλεια: Στη διακονία του Θεού και των ανθρώπων (ΦΩΤΟ)»:

Εκδήλωση μνήμης αλώσεως Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Φιλαδέλφεια (ΦΩΤΟ)
Ιερά Λείψανα Οσίου Δαβίδ στην Ευαγγελίστρια Κανήθου
Αγρυπνία προσευχής για τους μαθητές στην Πλάκα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο