Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κερκύρας Νεκτάριος: Η Εκκλησία είναι Εργαστήριο Αγιότητας

Κερκύρας Νεκτάριος: Η Εκκλησία είναι Εργαστήριο Αγιότητας

Κερκύρας Νεκτάριος: Η Εκκλησία είναι Εργαστήριο Αγιότητας

Κερκύρας Νεκτάριος: Η Εκκλησία είναι Εργαστήριο Αγιότητας

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Αρσενίου Λευκίμμης, στην νότια Κέρκυρα, λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η Εκκλησία είναι εργαστήριο αγιότητος, το οποίο μεταποιεί και μεταλλάσσει τον άνθρωπο σε πρόσωπο που κοινωνεί τον Θεό και σώζεται. Γι’ αυτό κατήλθε ο Χριστός στον κόσμο. Για να μας δώσει την δυνατότητα της αγιότητας. Υπάρχουν οι γνωστοί και οι άγνωστοι σε μας άγιοι. Στην Εκκλησία κατανοούμε όλοι μας γιατί υπάρχουμε και γιατί ζούμε, για να κοινωνούμε τον Χριστό. Ο άγιος είναι ο πεπτωκώς και ταυτόχρονα εν μετανοία άνθρωπος.

Ο άγιος Αρσένιος δεν ήταν ντόπιος. Ήταν ξένος. Από την ανατολή, δηλαδή από την Βηθανία της Παλαιστίνης, όπου γεννήθηκε, και την Κωνσταντινούπολη, όπου χειροτονήθηκε επίσκοπος, βρέθηκε στην Δύση, στην εσχατιά της Ελλάδος, για να ποιμάνει τον λαό του. Αγάπησε τον τόπο. Πρόταξε τα στήθη του για να σταματήσει τους εχθρούς της Κέρκυρας, αλλά και έδειξε την οδό της σωτηρίας. Μέσα στην Εκκλησία δεν υπάρχουν ξένοι. Είμαστε οικείοι, αδέλφια, παιδιά του Θεού, είμαστε η οικογένεια της πίστεως, της αγάπης και της χαράς του ουρανού.

Ο άγιος Αρσένιος διά της πίστεως του στον αληθινό Θεό μετέδωσε την αλήθεια στους ανθρώπους. Τους προστάτεψε από ποικίλους πειρασμούς. Τους δίδαξε ότι μόνο μέσα από την Εκκλησία μπορούμε να υπερβούμε τις δυσκολίες της ζωής, των ασθενειών, της φτώχειας, του θανάτου. Ο άνθρωπος δεν παύει να ζει όταν πεθαίνει το σώμα του, αλλά παύει να ζει όταν πεθαίνει η ψυχή του πνευματικά. 11 αιώνες μετά την κοίμησή του ο άγιος Αρσένιος παραμένει ζων στις καρδιές μας. Η πνευματική του παρουσία είναι έντονη στις καρδιές των ανθρώπων. Γι’ αυτό για τον τόπο είναι ιδιαίτερη η ημέρα της γιορτής του, διότι ο άγιος δεν θα παύσει να παρακαλεί τον Θεό, ασχέτως της δικής μας πορείας. Θα παραμένει ο θερμός προστάτης του λαού του. Είναι οι ευχές και οι προσευχές των αγίων που περικρατούν τον τόπο.

Στην θεία λειτουργία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Κέρκυρας κ. κ. Στέφανος Γκίκας και Αλέκος Αυλωνίτης και ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Λέσσης.

Επακολούθησε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων εντός του ναού.

Ο νους να μην περισπάται από την προσευχή:

Αγιορειτικο κομποσχοινι βοηθημα προσευχης

Σχετικά άρθρα με «Κερκύρας Νεκτάριος: Η Εκκλησία είναι Εργαστήριο Αγιότητας»:

Παραμονή των Θεοφανείων στον Ιορδάνη ποταμό
Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Χειροτονία Επισκόπου και Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου
Η Άρτα τίμησε τον βλαστό της Νεομάρτυρα Ζαχαρία
Εγκαίνια Πνευματικού κέντρου Αγίου Νικάνδρου Αριδαίας (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις