Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κερκύρας Νεκτάριος: Ελπίζουμε στον ζώντα Θεό

Κερκύρας Νεκτάριος: Ελπίζουμε στον ζώντα Θεό

Κερκύρας Νεκτάριος: Ελπίζουμε στον ζώντα Θεό

Κερκύρας Νεκτάριος: Ελπίζουμε στον ζώντα Θεό

Στον πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στους Παξούς λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο Άγιος Χαράλαμπος στηρίχτηκε στην ζωή του από την ελπίδα της αιωνιότητος και της πίστης. Τον ενίσχυσε ώστε να αντέξει το μαρτύριο. Και συνεχίζει να μεσιτεύει για μας, ώστε να απαλλάσσονται οι άνθρωποι από την πανώλη, όπως έκανε στην παράδοσή μας. Ο Άγιος Χαράλαμπος μας δείχνει τι σημαίνει να μη φοβόμαστε τον θάνατο, αλλά να ελπίζουμε επί Θεόν ζώντα. Ο φόβος πάντοτε υπήρξε στην ζωή του ανθρώπου. Τον έδωσε ο Θεός για να φυλαγόμαστε από τον πειρασμό και τον διάβολο. Ο θάνατος απόκειται για όλους τους ανθρώπους άπαξ Ο θάνατος όμως για τους πιστούς δεν είναι αφορμή απελπισίας, αλλά προσδοκίας της παρουσίας του Θεού και της αιωνιότητας.

Ο Άγιος Χαράλαμπος έγινε στύλος και εδραίωμα της Εκκλησίας. Όταν έχουμε την εσωτερική δύναμη της πίστεως, τότε θα αντέξουμε και θα αντισταθούμε στα μυαλά εκείνα που θέλουν να διαγράψουν την παράδοση από την ζωή μας. Ο Άγιος Χαράλαμπος προστατεύει τον τόπο μας. Οι Παξοί αντέχουν, παρά την παγκόσμια πανδημία, χάρις στην κραυγή της προσευχής του Αγίου Χαραλάμπους. Αυτό ας ζητούμε κι εμείς. Να μας επισκέπτεται η χάρις του Θεού και να αφοσιωνόμαστε στον Θεό και τον συνάνθρωπο. Ας κλείσουμε τα αυτιά μας στις κραυγές φόβου και τρόμου και με αγάπη και ελπίδα να προχωρήσουμε.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κερκύρας Νεκτάριος: Ελπίζουμε στον ζώντα Θεό»:

Η Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στη Μητρόπολη Θηβών
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Δράμας
Πανηγυρικός εορτασμός στον Άγιο Χαράλαμπο Λενταριανών
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Άγιο Χαράλαμπο Βεβεκίου
Πανηγύρισε τον Άγιο Χαράλαμπο η Φθιώτιδα εν καιρώ πανδημίας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο